Bakan Soylu: Sürekli bir taşınma söz konusu, bu hastalığı yayar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hükümetin aldığı kararlar sonrasında toplu taşımada yüzde 90'ların üzerinde bir azalma olduğunu açıkladı. Soylu, "Sürekli bir taşınma söz konusu, bu hastalığı yayar" dedi.

Bakan Soylu: Sürekli bir taşınma söz konusu, bu hastalığı yayar

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Özel araçlardaki vatandaşlarımızın ateş derecelerini ve sağlık durumlarını kontrol eden sistemi 81 ilimizin giriş çıkışlarında oluşturduk.

Sürekli bir taşınma söz konusu, bu hastalığı yayar.

Şehir giriş çıkışlarında önlem aldık.

Şehir meydanlarında arkadaşlarımız takip ediyor. Ben de 3 saat izledim. Uyarmamız gereken arkadaşlarımızı uyardım. 

Özellikle bugün sabahtan itibaren vatandaşımızın hareketliliği takip edildi. Toplu taşımadaki rakam yüzde 90'ların üzerinde bir azalma kendine getirdi. Şehir meydanlarını takip ediyorlar. Şehir meydanlarında da vatandaşımıza teşekkür etmek isterim. Hükümetimizin koyduğu kurallara vatandaşımızın uyduğunu gördük. Buna hep beraber dikkat edersek salgınla mücadeleyi birlikte başaracağımızı bir kez daha söylemek isterim.

Gençlere çağrım var taşıyıcı olmak büyük tehlikedir. Yarın sevdiklerimizi kucaklamak istiyorsak, onlara bugün biraz mesafeli olalım. Sosyal mesafe kuralına uyalım. Kendi izolasyonumuzu sağlayalım. Her birimizin kendine ait yaşam standartı var. Bu hayat tarzına yönelik sosyal mesafeyi sağlayabilirsek bunu başarabilecek seviyedeyiz.

Vatandaşlarımıza özellikle teşekkür ederim. Hükümetimizin aldığı kararlara uyduğunu gördük. Gençlerimiz ne olursunuz yaşınıza gençliğinize güvenmeyiniz. Taşıyıcı olmak da büyük bir tehlikedir.

Yarın sevdiklerimizi kucaklamak istiyorsak, onlara bugün mesafeli olalım. Sosyal mesafe kuralını uygulayalım. Kendi izolasyon çalışmamızı kuralım. Kurallara uyarsak bunu başarabilecek güçteyiz.

Çalışanlar elbetteki çalışmalarına devam edecektir. Sağlık sisteminin ayakta kalması lazım. Bütün çalışma arkadaşlarımıza, tüm emekçilerimize işçilerimize tekrar teşekkür ediyorum. Kurallara uyarak bunu başarabileceğimize inanıyorum.