Bakan Varank'tan İcra Komitesi eleştirilerine yanıt

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurdukları Sanayileşme İcra Komitesi'ne dair gelen eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Varank'tan İcra Komitesi eleştirilerine yanıt

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan, Sanayileşme İcra Komitesi eleştirilerine yanıt gecikmedi. Bakan Varank, "Devletin istediği şirkete el koyabileceği" iddialarını "absürt" olarak değerlendirerek bahsi geçen maddeye ilişkin şöyle konuştu: "O madde, stratejik şirketlerimizin yabancılara satışında, ihtiyaç halinde, devletin önleyici karar alabilmesine dönük bir yetki tanımlıyor."

Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bazı köşe yazarlarının SAİK Kararnamesi'nde yer alan bir maddeden hareketle, "Devletin istediği şirkete el koyabileceği" şeklinde yaptıkları yorumlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Varank, "Sanayileşme İcra Komitesi Kararındaki bir maddeyi absürtçe yorumlayanlar var. O madde, stratejik şirketlerimizin yabancılara satışında ihtiyaç halinde, devletin önleyici karar alabilmesine dönük bir yetki tanımlıyor, Avrupa, ABD ve Çin'de olduğu gibi" dedi.

Sanayi İcra Komitesi nedir, üyeleri kimler?

Sanayi İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında yerli üretim ve teknolojik kabiliyetlerin geliştirilmesi amacıyla kuruldu. Üyeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, Ticaret Bakanı ile Strateji ve Bütçe Başkanından oluşacak. Komitenin sekretarya görevini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütecek.