Bakanlıktan kira yardımı! İşte kira yardımı başvuru kriterleri!

Kira fiyatlarının büyük artış gösterdiği şu günlerde vatandaşlar için kira yardımı yapılacak mı sorusu büyük merak konusu. Peki devlet kira yardımı yapacak mı? 2022 kira yardımı ne kadar? Kira yardımı başvuru formu nerede? Kira yardımından kimler faydalanabilir? Kira yardımı ne zaman yapılacak? İBB kira yardımı yapıyor mu? E-devlet kira desteği başvuru nasıl yapılır? Kira yardımı yapan yerler neresi? Detaylar haberimizde…

Bakanlıktan kira yardımı! İşte kira yardımı başvuru kriterleri!

Kira fiyatlarında büyük yükselişler yaşandığı şu günlerde vatandaşlar, devlet kira desteği yapacak mı sorusunun cevabını arıyor. 2022 kira yardımları devam ediyor. İşte kira yardımı alabileceğiniz kurumlar:

Kira yardımı alabileceğiniz kurumlar ve bakanlıkların listesi:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan müdürlükler,

Belediyeler,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,

Özel dernek ve vakıflar

Gibi kurumlardan kira yardımı alabilirsiniz

Bakanlıktan kira yardımı! İşte kira yardımı başvuru kriterleri! - Resim : 1

Kira yardımı nasıl alınır?

Kira yardımı almak istiyorsanız kira yardımı yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı web sitelerinden kira yardımı başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet kira yardımı nasıl alınır?

Kira desteği bekleyen vatandaşlar kira yardımı nasıl alınır sorusunun peşine düştü. Kira yardımı için E-devlet üzerinden 5543 sayılı İskan Kanunu Kapsamında Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması sayfası üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira yardımı formunu doldurabilirsiniz.

Belediyelerden kira yardımı nasıl alınır?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar yaşadıkları yerin belediyelerine veya ilçe belediyelerine müracaat ederek kira yardımı başvurusu yapabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kira desteği için Alo 153’ü arayabilir ve İBB Beyaz Masa’dan kira yardımı ile ilgili gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Kaymakamlık kira desteği almak için ne gerekiyor?

Kaymaklamlık kira desteği için bulunduğunuz yerin kaymakamlığına fakirlik belgesi, TC kimliği ve kira kontratınızla başvuru yapabilir bu sayede kaymakamlık kira desteği alabilirsiniz.