Bakanlık satışa çıkardı! Onlarcası hemen satıldı

Ticaret Bakanlığı çeşitli sebeplere gümrükte olan araçları ekonomiye kazandırmak için satışa çıkardı. Araçların fiyatları piyasadaki emsallerine göre aşağıda kalıyor...

Bakanlık satışa çıkardı! Onlarcası hemen satıldı

Farklı sebeplerle satışa çıkarılan araç ve eşya satışlarına ilgi arttı. Salgın döneminde ise 3736 aracın satışı gerçekleşti. Bu otomobiller e-ihale sistemi ile açık artırma yöntemiyle satılıyor. Satın almak isteyen vatandaşlar e- ihale sisteminden en yüksek iki teklifi anlık olarak görebiliyor.

Araçlar üç iş günü teklife açık halde kalıyor. Bu süre içerinde isteyenler aracı gidip yakından görebiliyor. Ayrıca e-ihale siteminde bu araçların oto ekspertiz raporları da bulunuyor. Alıcı vatandaşın e-ihale siteminde teklif verebilmeleri için yüzde 10 teminat tutarının olması gerekiyor.

En yüksek teklifi veren katılımcı araç bedelini 7 gün içinde ödüyor. Bu kişinin ödeme yapmaması halinde ikinci en yüksek teklifi yapmış kişi ihaleyi kazanmış sayılıyor. Öte yandan salgın sürecinde ise bu araçların satışında yüzde 44'lük artış görüldü.