Bakanlıktan duyuruldu! Kira yardımı detayları açıklandı! Her ay verilecek! Kira yardımı ne kadar? Kimlere kira yardımı yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir açıklama geldi. Kira ödeyen vatandaşların yüzü gülecek. Devletin bakanlıklar aracılığıyla yaptığı destek ödemelerinden biri olan kira yardımına ilişkin detaylar paylaşıldı. Peki kira yardımı kaç TL? Hangi illerde kira yardımı yapılacak? Kimler kira yardımından faydalanabilir? İşte detaylar...

Bakanlıktan duyuruldu! Kira yardımı detayları açıklandı! Her ay verilecek! Kira yardımı ne kadar? Kimlere kira yardımı yapılır?

Bakanlıklar tarafından yapılan sosyal yardımlardan biri olan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören kira yardımına ilişkin detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. Kira bedellerinin artış göstermesiyle birlikte ödeme güçlüğü çeken dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği verileceği duyuruldu. Her ay düzenli olarak yapılacak ödemelere ilişkin detaylar da açıklandı. Peki, Peki kira yardımı kaç TL? Hangi illerde kira yardımı yapılacak? Kimler kira yardımından faydalanabilir? İşte detaylar...

Kira yardımına kimler başvurabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kira yardımına ilişki detayları açıkladı. Bakan Yanık açıklamalarında dar gelirli ailelere her ay düzenli 1.500 TL’ye kadar nakdi kira yardımı yapılacağını belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı desteğine sigortası olmayan, emekli, dul ve yetim aylığı gibi hiçbir düzenli geliri olmayan, herhangi bir mal varlığına sahip olmayan, yapılacak gelir testi sonucu fakirlik sınırının altında bulunan herkesin başvuru yapabileceği vurgulandı.

Bakanlık tarafından yapılan kira yardımı ödemeleri için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Şifreleri ile sisteme giriş yapan vatandaşlar “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sayfasından istediği yardım başvurusunu yapabileceği de aktarıldı.

e-Devlet şifresi henüz olmayan vatandaşlar ise bulundukları ilçedeki en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi alabilecek. Daha sonra verilen şifre ile sisteme girilecek ve sisteme girildikten sonra kendilerine ait özel bir şifre belirleyeceklerdir.

Kira yardımının illere göre ödeme tutarları

Kira yardımları illere göre değişiklik gösterebilir. İşte illere göre ödenecek tutarlar;

- İstanbul, İzmir, Ankara: Bin 150 TL

- Antalya, Adana, Bursa, Konya: Bin 85 TL

- Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

- Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

- Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

- Bolu, Bingöl: 715 TL