Bakkalın veresiye defterini satın aldı

Kırklareli'nde bir hayırsever ihtiyaç sahiplerine yardım için, bakkalın veresiye defterini satın aldı.

Bakkalın veresiye defterini satın aldı

Kırklareli'nde bir hayırsever Osmanlı Dönemi'nde 'zimem' denilen geleneği sürdürmek ve ihtiyaç sahiplerine yardım için bir bakkalın veresiye defterini satın aldı. Hayırsever vatandaş bu hareketi ile 20 ailenin boçlarını ödedi.

"Defteri 6 bin liraya satın aldı"

Defteri 6 bin lira karşılığında satabileceğini söyleyen bakkal sahibi, "3 gün önce bir telefon geldi. Telefonda biri, 'Sizin veresiye defterinizi satın alabilir miyim?' dedi." Bana enteresan geldi. 'Defteri satarız' dedik. 6 bin 857 lira toplam borç tuttu. Hayırsever ağabey ile biz 6 bin liraya anlaştık. Allah ondan razı olsun. Bana 6 bin lira ödedi. Karşılığında defteri satın aldı." dedi. 

"Hepsini sevindirdi, Allah razı olsun"

Kendisini tanımadığını ve daha önce hiç görmediğini kimliğinin gizli tutulması istendiğini söyleyen dükkan sahibi hayırsever vatandaşın defteri satın alarak 20 kadar ailenin bocunu ödediğini açıkladı.

Bakkal sahibi "15-20 Hanenin veresiyesi vardı burada. Hepsini sevindirdi. Allah razı olsun ondan" dedi.

Müşteriler bu duruma inanamadı

Veresiye ödemeye gelen 2-3 ailenin gözlerinin yaşardığını söyleyen dükkan sahibi, "Bazı müşterilerinin ağlayıp dükkandan dışarı çıktıklarını gördüm. Ben de etkilendim, ben de ağladım. Çok etkilendim" dedi.