Balenciaga'nın çocuk istismarı infial yarattı! Fotoğrafları silip özür dilediler!

Dünyaca ünlü moda markası Balenciaga'nın, yeni koleksiyonunun reklam tanıtımında çocukları kullanması infiale yol açtı. 'Çocuk istismarı' olarak değerlendirilen ve sert tepkilere maruz kalan şirket, özür dileyerek çekim için anlaştığı yapım şirketine dava açtığını bildirdi.

Balenciaga'nın çocuk istismarı infial yarattı! Fotoğrafları silip özür dilediler!

Dünyaca ünlü moda markası Balenciaga'nın, tatil kampanyası için yaptığı fotoğraf çekimleri 'çocuk istismarı' olarak değerlendirildi. Bunun üzerine şirket, tartışmalı fotoğrafları siteden kaldırarak özür diledi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; İspanyol moda markası Balenciaga'nın İlkbahar/Yaz 2023 koleksiyonunun reklamlarında kullanılan fotoğraflar, Instagram'da markanın 14 milyon takipçisiyle paylaşılınca büyük bir öfkeye neden oldu. Markanın, bu kıyafetler arasında çivili deri kayışlar, zincirler ve file gömlekler yer aldı. 'Çocuk istismarı' olarak değerlendirilerek eleştirilerin hedefi olan tartışmalı fotoğraflar siteden kaldırıldı.

Fotoğraflar her yerden silindi

Hızlı tepkilerin ardından Balenciaga fotoğrafları tüm platformlardan kaldırsa da sosyal medya kullanıcıları aldıkları ekran görüntülerini Twitter ve Instagram hesaplarından yeniden paylaştı.

Önce özür diledi, sonra fotoğraf firmasını suçladı

Şirket kampanyayı geri çekti ve birçok kişinin, çocukların cinselleştirilmesi olarak değerlendirdiği görüntüler için Instagram'da bir özür yayınladı.

Balenciaga, Instagram hikayesindeki bir gönderide, "Peluş ayı çantalarımız bu kampanyada çocuklarla birlikte yer almamalıydı" diye yazdı. Marka ayrıca kampanyanın oluşturulmasından ve fotoğraf çekimine "onaylanmamış öğelerin dahil edilmesinden sorumlu taraflara karşı" yasal işlem başlatacağını belirtti.

Kim Kardashian: İşbirliğimi tekrar değerlendiriyorum

Marka elçisi Kim Kardashian bugün erken saatlerde Instagram ve Twitter'da bir açıklama yayınlayarak konuyla ilgili sessizliğini bozdu. Dört çocuk annesi olan Kim, "rahatsız edici görüntüler karşısında sarsıldığını" söyledi. Ayrıca Balenciaga ile olan ilişkisini "şu anda yeniden değerlendirdiğini" söyledi.