Balık tezgahlarında ucuzluk yarışı

15 Nisan'da son erecek balık av sezonunda yaşanan balık bolluğu hem vatandaşların hem balıkçıların yüzünü güldürdü. Balıkçılar sezon bitince de fiyatların aynı kalmasını beklediklerini kaydetti. İşte detaylar...

Balık tezgahlarında ucuzluk yarışı

Balık av sezonunun bitmesini iki ay kala balıkçılar balık bolluğu nedeniyle tüketicinin de yüzünün güldüğünü ifade etti. 15 Nisan'da avlanma sezonunun sona ereceğini kaydeden Balıkçı Hülya Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

Vatandaşlarımız 1 ay sonra sezonun biteceğini biliyor ama aslında sezon bitmiyor. Kısacası denizde balık bitmiyor. Sadece sanayi tipi büyük tekneler için açılma yasağı oluyor. 12 metrelik tekneler denize açılarak, balık avlanmaya devam edebilecek. Kıyı balıkçılığı devam edecek. Biz senenin 12 ayı tezgahımızı açık tutuyoruz. 12 ay her çeşit balığı bulabilirsiniz, sadece hamsi hariç. Balık sezonu bittiği zaman fiyatlarda bir değişiklik olmuyor. Şimdi fiyatımız ne ise aynen devam ediyoruz. Yani insanlar yine istediği gibi lezzetli temiz, taze ve uygun fiyatlı balık yemeye devam ediyor.