Balıkesir'de toplu hayvan katliamı!

Balıkesir'in Manyas ilçesinde yaklaşık 40 kedi ve köpek zehirli kıyma yedirilerek katledildi.

Balıkesir'de toplu hayvan katliamı!

Yeni Mahalle Santral Caddesi'nde meydana gelen olayda, mahalle sakinleri Pelin Çetinkaya ile Hüseyin Efe, evlerinin bahçesinde zehirlenerek öldürülmüş kedi ve köpekler buldular. Çok sayıda telef olmuş hayvan mahalle sakinleri belediye haber verdi.

 Belediye ekipleri telef olmuş hayvanlardan numune alarak, iş makineleriyle hayvanları gömdü. 

 

Kendisi de köpek besleyen Pelin Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanlara zehirli kıyma verildiğini, sokakta bulduğu kıymaları toplayarak belediye ekiplerine verdiğini söyledi.

Hayvansever mahalle sakini Çetinkaya sokakta poşet içinde çok sayıda zehirli kıyma bululduklarını söyledi. Sahipli hayvanlarında öldürüldüğünü söyleyen Çetinkaya, "Bu hayvanları öldürenler daha önce de belediye ve başka kurumlara şikayette bulunmuşlar. Ancak hayvanlar sahipli olduğu için bir şey yapamamışlardı. Yasal yollardan bir şey yapamayınca hayvanların canlarına kastettiler. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Benim 6 köpek ve 2 kedim zehirlenerek öldü, 8 köpeğimi ise kurtardım. Bahçemizde ve sokakta zehirlenerek telef olan yaklaşık 40 kedi ve köpeği iş makineleriyle gömdük." diye konuştu.