Ölüme terk edilmiş halde bulundu!.. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hayata döndürdü

Balıkesir'de bir hayvansever tarafından geçirdiği trafik kazası sonucu kabuğu kırılmış halde hayat mücadelesi veren kaplumbağaya, Büyükşehir Belediyesi Ovaköy Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi hayat verdi.

Ölüme terk edilmiş halde bulundu!.. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hayata döndürdü

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ovaköy Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ekipleri, hayvansever Makbule Ayral Oğuzkut'ın bildirmesi üzerine, ölüme terk edilmiş kaplumbağa için seferber oldu. Trafik kazası geçiren ve kabuğu kırılan kaplumbağa, Veteriner Hekim Oğuz Erçel sayesinde hayata tutundu.

Ölüme terk edilmiş halde bulundu!.. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hayata döndürdü - Resim : 1

Veteriner Hekim Oğuz Erçel konuyla ilgili şunları söyledi...

Ölüme terk edilmiş halde bulundu!.. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hayata döndürdü - Resim : 2

"Bu gördüğümüz arkadaş bize Pazartesi ihbar üzerine akşam saatlerinde geldi. Geldiğinde yaralıydı. Yaptığımız ilk muayenede kabuğunda 4 ya da 5 yerinde tahmini olarak çatlaklar gördük. Böyle bir vaka ile ilk defa karşılaştık. Daha önce böyle bir tecrübemiz olmamıştı. Veteriner hekim arkadaşlarla istişare ettik ne yapabiliriz, nasıl bir tedavi uygulayabiliriz diye. Sonuç olarak kelepçelerden bir atel uygulaması gerçekleştirdik kaplumbağa için. Yara kabukları açıkta olduğu için iyileşme mümkün olmayacaktı. Biz kelepçelerle bu yara kabuklarını birbirine tekrar koyup merhem ve çeşitli tedavilerle iyileşmesini sağlayacağız. Ne zaman ki kabuk kaynadıktan ve tekrar atelleri aldıktan sonra inşallah kaplumbağa arkadaşımız hayatına sağlıklı bir şekilde devam edecek"

Ölüme terk edilmiş halde bulundu!.. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hayata döndürdü - Resim : 3

Kaplumbağayı bulan hayvansever Makbule Ayral Oğuzkut ise konuyla ilgili şunları söyledi...

"Hasan Basri Çantay Mahallesi'nde gezerken sağlık ocağının orada bu kaplumbağayı gördüm. Muhtemelen trafik kazası geçirmiş. Büyükşehir ekiplerini çağırdım. Sağ olsunlar gelip aldılar. Barınağımıza geldi. Şu anda tedavisi de başladı. Durumu iyiye gidiyor, inşallah daha da düzelecek umuyorum"

Ölüme terk edilmiş halde bulundu!.. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hayata döndürdü - Resim : 4

Durumu her geçen gün iyiye giden kaplumbağa için barınağın bahçesinde özel bir yer yapıldığı ifade edildi.