Balıklar bile kaçacak yer aradı, büyük bir gürültüyle aniden yerinden fırlayıp tuttuğu hayvanın kemiğine kadar sıyırdı

Kurtarma görevi için Florida'nın güneybatı kanallarına giden ekibin 8 yaşındaki kurtarma köpeği, korkunç bir saldırıya uğradı. Kanalda bulunan timsah, köpeği öyle bir ısırdı ki, zavallı köpeğin yarasından kemiği görünüyordu.

Balıklar bile kaçacak yer aradı, büyük bir gürültüyle aniden yerinden fırlayıp tuttuğu hayvanın kemiğine kadar sıyırdı

Peace River K9 Arama ve Kurtarma (PRSAR) kar amacı gütmeyen kuruluşuna ait olan Dutch, Pazar günü kayıp bir kişiyi ararken saldırıya uğradı. PRSAR başkanı Michael Hadsell, Newsweek'e "Timsah sağ omzundan vurdu. Alt diş ciğerini santimetre farkla ıskaladı ve üst diş trisepsinden kemiğe kadar gitti." dedi.

DEVRİYE GEZİYORDU

Bir Alman çoban olan Dutch, olay meydana geldiğinde kıyı şeridinin yakınında devriye geziyordu. Hadsell, gizlilik nedeniyle davanın tam yerini veya ayrıntılarını veremedi. Merkezi güneybatı Florida'da bulunan PRSAR, web sitesinde kayıp kişileri aramada yerel, eyalet, askeri, federal, özel kurumlar ve ailelere yardım etmeyi amaçladığını söylüyor.

Balıklar bile kaçacak yer aradı, büyük bir gürültüyle aniden yerinden fırlayıp tuttuğu hayvanın kemiğine kadar sıyırdı - Resim : 1

SUDA VE KARADA ARAMA EĞİTİMLERİ ALDI

Dutch, beş yıldır bir arama ve kurtarma köpeği olarak görev alıyor ve suda kurtarmanın yanı sıra yaşayan insanları ve insan kalıntılarını tespit etme konusunda eğitimler aldı. Hadsell, "Bu görevlerin bir kısmı, kıyı şeridi araması olarak bilinen şeyi yaparak suda veya suya yakın insan kalıntılarını aramayı içeriyor." dedi.

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE HAFİFLETİYORUZ

Bu aramaların çoğu, Florida'da genellikle timsah bölgesine girmeyi gerektiren bataklık ve bataklık kıyılarında gerçekleştiriliyor. Hadsell, "Ne yazık ki, kötüler kurbanlarını güzel yerlerde bırakmıyorlar, bu yüzden bataklıklarda, açık su alanlarında ve açık denizde arama yapıyoruz" dedi. "Timsahlar, yılanlar ve köpekbalıklarıyla uğraşmak işin sadece bir parçası ve bu sorunları elimizden geldiğince hafifletiyoruz."

Bu özel olay hepsini şaşırttı. Hadsell, "Bölgede hiçbir timsah veya faaliyet görmemiştik" dedi. "Haftanın başlarında 4 metrelik bir timsahın ortalıkta dolaştığını gördük ve buradaki suçlunun o olduğuna inanıyoruz." 

Balıklar bile kaçacak yer aradı, büyük bir gürültüyle aniden yerinden fırlayıp tuttuğu hayvanın kemiğine kadar sıyırdı - Resim : 2

TEHDİT OLARAK KABUL EDİLİR

Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi tarafından tahmin edildiği üzere bir Amerikan timsahının ortalama boyutu dişiler için 2,2 metre ve erkekler için 11,2 metredir. Ancak Florida Yaban Hayatı Komisyonu'na göre, 1,2 metrenin üzerindeki herhangi bir timsah, evcil hayvanlara, insanlara ve mülke yönelik bir tehdit olarak kabul edilir. Hadsell, "Daha küçük timsahlar, kendini beğenmiş olmaları ve yapmamaları gereken kavgalara girmeleriyle tanınırlar," dedi. Bu özel timsahın kaderi belirsiz.

ŞEFKATLİ BİR BAKIMA İHTİYACI VAR 

Timsah ısırıkları her zaman yaşamı tehdit etmez, ancak ciddi komplikasyonlara neden olabilir . Hadsell, "Timsah ısırıkları kötüdür ve pek çok hastalık taşır, bu nedenle enfeksiyon için izliyoruz. Bu şimdi büyük savaş olacak" dedi. Veterinere gittikten sonra Dutch'ın eve dönmesine izin verildi ve "çok fazla şefkatli bakım" alıyor.