Dünyanın en küçük ineği öldü

Bangladeş'te doğan dünyanın en küçük ineği Rani ölümünden sonra Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Rani'ye bakan aile, haberi duyunca mutluluk gözyaşları döktü.

Dünyanın en küçük ineği öldü

Bangladeş'in başkenti Dakka'da doğan ziyaretçilerin gözbebeği Rani isimli minik ineğin sahipleri, geçtiğimiz temmuz ayında onun "dünyanın en küçüğü" olduğunu belirterek, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu.

Dünyanın en küçük ineği öldü - Resim : 1

Boyu 50.8 santimetre olan Rani, 19 Ağustos'ta gaz sıkışması nedeniyle hayatını kaybetti.
Rani'ye bakımıyla ilgilenen aile kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, Guinness Rekorlar Kitabı, Rani'nin 'dünyanın en küçük ineği olduğunu' kabul etti.

 Rani'ye bakan Kazi Mohammad Abu Sufian, "Rani'nin Guinness Rekorlar Kitabı kurallarına uygun birkaç videosunu gönderdik. Ölümünde olağandışı bir şey olmadığını kanıtlamak için otopsi raporunu da gönderdik" dedi.

Haberi aldıklarında gözyaşlarını tutamadıklarını söyleyen Sufian, "Duygularımız karışık. Hak ettiği ödülleri aldığı için mutluyuz. Ama aynı zamanda çok üzgünüz çünkü artık aramızda değil” ifadelerini kullandı. Daha önce Hindistan'ın Kerala eyaletinde 61 santimetre boyundaki Manikyam isimli ineğin rekorunu Rani kırmış oldu.

Dünyanın en küçük ineği öldü - Resim : 3

Ülkedeki birçok gazete ve televizyon kanalarının yıldızı haline gelen Rani'yi görmek isteyen binlerce kişi Kovid-19'a rağmen uzun yollar kat etmişti. 3 günde, 15 binden fazla kişinin Rani'yi görmek için bölgeye geldiği belirtilmişti.