Bankalar promosyon son günlerinde çıldırdı! Rekabet artıkça promosyon çift hanelere çıktı

Emekli maaşlarına yapılan zamla birlikte bankaların promosyon ücretleri de arttı. Bankalar birbirleriyle adeta promosyon yarışına girdi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün yaptığı açıklamada bankaların emeklilere düşük promosyon teklif ettiğini belirtti.

Bankalar promosyon son günlerinde çıldırdı! Rekabet artıkça promosyon çift hanelere çıktı

Özel bankalar arasında emeklilere yönelik emekli promosyon yarışı başladı. Şu ana kadar en yüksek promosyon 7 bin 500 TL oldu. Ancak emekliler bu rakamın düşük olduğunu ve daha yukarı çekilmesi gerektiğini ifade ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bankaların emeklilere çok düşük rakamlar teklif ettiğini, promosyonun konuşulduğu masada emeklileri temsilen kendilerinin de yer almaları gerektiğini bildirdi.

Bankalar promosyon son günlerinde çıldırdı! Rekabet artıkça promosyon çift hanelere çıktı - Resim : 1

"750 lira civarında tutması büyük bir haksızlık"
Bugüne kadar emeklilerin TÜED'in mücadelesi ve girişimleri sayesinde çeşitli bankalardan farklı miktarlarda promosyon aldığını belirten Ergün, "Bugün geldiğimiz noktada bilhassa kamu bankalarının yetersiz kalan ödemeleri ile karşı karşıya kaldık. Özel bankalarla görüşmelerimiz neticesinde emeklilere banka promosyonunu 8-9 bin lira seviyesine yükseltmeyi başardık ama kamu bankalarının promosyon rakamını hala 750 lira civarında tutması büyük bir haksızlık." ifadelerini kullandı.

Bankalar promosyon son günlerinde çıldırdı! Rekabet artıkça promosyon çift hanelere çıktı - Resim : 2

"Bankalar emeklilerimize çok düşük rakamlar teklif ediyor"
Ergün "Anadolu'nun birçok ilçesinde özel bankaların şubeleri olmadığı için emeklilerimiz kamu bankalarından aylık almak zorunda kalıp, yüksek promosyon imkanından yararlanamıyor. Emeklilerimiz, banka promosyonu konusundaki karmaşa ve standartsızlıktan rahatsız. Bankalar emeklilerimize çok düşük rakamlar teklif ediyor. Emeklinin promosyonunun konuşulduğu masada emeklileri temsilen biz de olmalıyız." dedi.

Bankalar promosyon son günlerinde çıldırdı! Rekabet artıkça promosyon çift hanelere çıktı - Resim : 3

"Emeklileri bankalara mecbur bırakan zorunluluklar da kaldırılmalıdır"
Ergün, aylıklarını başka bankalara taşımak isteyen emeklilerin daha yüksek promosyon alabilme girişimlerinin bankalara olan kredi veya kredi kartı borçları sebebiyle engellendiğine dikkati çekerek, "Emeklilerimiz düşük promosyon rakamlarına mecbur bırakılmaktadır. Bu büyük bir haksızlıktır. Anayasa'nın eşitlik ilkesi gereği talep edip kazandığımız promosyon hakkımızın, yine Anayasa’mızın eşitlik kuralı gereği çalışanların aldıkları seviyelere yükseltilmesini en doğru ve adil çözüm yolu olarak görmekteyiz. Promosyonu, emekli için bir sorun yumağı olmaktan çıkarıp yüzleri güldürecek ve bütçesine küçük de olsa katkı sağlayacak bir düzeye çekmek gerekmektedir. Emeklileri bankalara mecbur bırakan zorunluluklar da kaldırılmalıdır." diye konuştu.