Yüzlerce metre çekildi, yağış fayda etmedi!

Barajlardaki azalan su seviyesi ve kuraklık tehlikesi korkutuyor. İstanbul'da 3 gündür etkili olan yağış barajlara fayda etmedi. Terkos Gölü resmen kurudu. Yüzlerce metre çekildi.

Yüzlerce metre çekildi, yağış fayda etmedi!

İstanbul'da 3 gündür etkili olan yağış barajlara fayda etmedi. Megakentin önemli barajlarından Terkos Gölü ise sular yüzlerce metre çekildi. Barajlardaki en düşük seviye, 4.04 ile Kazandere oldu. İşte barajlardaki güncel su seviyesi.

İstanbul'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışsız geçen ayların ardından barajlardaki doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesine kadar düştü. Hal böyle olunca ortaya çıkan kuraklık görüntüleri de ürkütmeye başladı. Bu kez kuraklığın son adresi Terkos Gölü...

Beklenen yağmur gelmedi: Meteorolojinin açıklamalarının ardından İstanbul’da 3 gündür etkili olan sağanak yağmur da tüketim karşısında etkili olmayınca barajların doluluk oranı daha da aşağı seviyeye indiği görüldü.

 Yüzde 21 seviyesine kadar indi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre 3 gün önce yüzde 22.15 olan doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 21 seviyesine kadar indi. Bu seviye son 10 yılın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Yüzlerce metre çekildi, yağış fayda etmedi! - Resim : 2

Terkos endişelendiriyor

Öte yandan Megakent’in önemli su kaynaklarından olan Terkos Gölü’nün havadan çekilen görüntüleri içler acısı durumu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Yüzlerce metre çekildi

Havadan yapılan çekimlerde suların yüzlerce metre çekildiği görüldü. Bazı balıkçı teknelerinin ise karaya oturduğu kayda geçti.

En kötü debi yüzdesi

Normal şartlarda suların içerisinde kalan sazlıklar ise tamamen dışarıda kalarak kurumaya yüz tuttu. Terkos Gölü’nde son ölçülen su miktarı yüzde 22.54 ile son 10 yılın en kötü debisi ölçüldü.