O müteahhit tutuklandı

Eyüpsultan'da inşaatta açılan çukura düşerek hayatını kaybeden 9 yaşındaki Baran Geldi'nin soruşturmasında inşaat sahibi müteahhit Emrah D. tutuklandı.

İstanbul Eyüpsultan'da Baran Geldi'nin hayatını kaybettiği olayın yaşandığı inşaatın müteahhidi Emrah D. dün gözaltına alınarak sorgulanmıştı. Mahkeme sevk edilen Emrah D., nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akrabası isyan etti

Baran Geldi'nin babasının dayısı Bilal Kaşıkçı, yeğeninin ölüm sebebinin ihmalkarlık olduğunu söyleyerek, “İhmalkarlık kazası desek daha doğru olur. Yani çocuktu oynayabilir eğlenebilir uçabilir düşebilir doğru mu kardeşim. Benim yeğenim dedi ki dayı bir buçuk saat sonra itfaiye gelir mi böyle bir şey olur mu Allah rızası için. Dün akşam altı buçuk yedi sularında okuldan gelmiş arkadaşı ile buraya oynamaya gelmiş. Kafa üstü çukura düşmüş. Bakın hiçbir şey yok. Daha bugün başladılar ya. Benle dalga geçiyorlar önlem alacaklar diye başka çocuk ölmez ya. Gece 23.30'da cansız bedeni çıkarıldı” dedi.

O müteahhit tutuklandı - Resim : 1Dedesi de isyan etti

Baran’ın dedesi Osman Karaca müteahhit firmanın önlem almadığını belirterek, “Müteahhidin ihmali, orada çukur açıyorlar ama kapatmıyorlar. Müteahhitten şikayetçiyim bir can bu kadar mı ucuz. Kurtarma çalışmaları 6 saat sürdü. Hastaneye gider gitmez öldü, orası 10 metrelik bir çukur. Önlem olsaydı bu olmazdı. Bu kuyunun üstüne tahta koysan yine bir şey olmazdı. Adam 5 kuruş fazla kazanacağım diye hiç önlem almamış” dedi.

Olay

Eyüpsultan İslambey Mahallesi Fulya Sokak’ta meydan gelen olayda, okuldan geldikten sonra arkadaşı ile oynamak isteyen Baran Geldi, inşaat direklerinin olduğu çukura düştü.

İtfaiye ve AFAD ekiplerinin dört buçuk saatlik çalışmalarının ardından düştüğü yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Çevredeki özel bir hastaneye kaldırılan Baran, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.