Barcelona'da Koeman dönemi sona erdi

Barcelona, resmi olarak Ronald Koeman ile yolların ayrıldığını açıkladı. La Liga'da 10 haftada yalnızca 15 toplayan Koemanlı Barcelona, ligde 9. sırada bulunuyor.

Barcelona'da Koeman dönemi sona erdi

Barcelona, resmi olarak Ronald Koeman ile yolların ayrıldığını açıkladı. La Liga'da 10 haftada yalnızca 15 toplayan Koemanlı Barcelona, ligde 9. sırada bulunuyor.

La Liga devi Barcelona, 11. haftadaki Rayo Vallecano mağlubiyetinin ardından Ronald Koeman'ın görevine son verdi.

Barcelona bu sezon Ronald Koeman yönetiminde çıktığı 13 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet almıştı.

Katalan ekibi son olarak Rayo Vallecano deplasmanında 1-0 kaybetmişti. Vallecano'nun golünü 30. dakikada Radamel Falcao kaydetmişti.

Adaylar kimler? 

Sezona istediği gibi başlayamayan Barcelona'da Ronald Koeman ile yollar ayrılmasının ardından yerine geçecek isimler konuşulmaya başlandı. 

Barcelona'nın hatta dünyanın efsane orta sahalarından biri Xavi, ilk adaylar arasında yer alıyor. Barcelona'da futbolculuk kariyerine 2015 yılında son veren ve Katar'ın yolunu tutan Xavi, 2019 yılında futboldan emekli olmaya karar vermiş ve Katar'da formasını giydiği Al-Sadd'ın başına geçmişti. Bu sezona 7'de 7 ile başlayan İspanyol orta saha, Barcelona'nın okulu olarak görülen La Masia'dan yetişme bir isim. 

Geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti

Geçtiğimiz hafta İspanyol Marca gazetesi, Xavi'nin takımın başına geçeceğine dair haberler okuyucularına sunmuştu. Barcelona iddialarını değerlendiren Xavi, "Geleceğin beni nereye götüreceğini şimdiden kestirmek kolay değil. Her olasılığa açığım ve neler olacağını göreceğiz" ifadelerinde bulunmuştu. 

Başkan yeterli görmüyor ama... 

Barcelona Başkanı Joan Laporta'nın Xavi'yi Katar'da çalışmasından ötürü kapalı bir kutu olarak gördüğü ve yeterince deneyimli bulmadığı iddiaları geçtiğimiz günlerde İspanyol basınında sıklıkla yer bulmuştu. Ancak Barcelona kariyerinde birçok başarıya imza atan Xavi  için taraftarın baskısı azımsanmayacak seviyede. Transfer döneminin kapanmasına saatler kala Messi'yi PSG'ye kaptıran Başkan Laporta için bir kez daha taraftarları karşısına alamayacağı da iddialar arasında.

Laporta'nın hayali

Başkan Laporta ise Xavi'yi ilk olarak Barcelona B takımında görmek istiyor. A takım için ise Belçika milli takımını çalıştıran Roberto Martinez'in ismi geçiyor.  

Klopp'da listede var

Liverpool ile önemli başarılara imza atan Alman hoca Jurgen Klopp'da Barcelona'nın yeni antrenör isimlerinin arasında yer alıyor ancak sözleşmesini yeni imzalayan ve Liverpool ile sezona iyi başlayan Klopp'un teklife olumlu cevap vermeyeceği tahmin ediliyor.