Jürgen Klopp Premier Lig'i feda etmek zorunda kalabilir

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final maçları tamamlanırken Barcelona ve Liverpool yarı finalde eşleşti. Turu kimin geçeceği ise merak konusu.

Jürgen Klopp Premier Lig'i feda etmek zorunda kalabilir

İki takımın kendi liglerindeki durumlarına bakıldığında resmen ilan etmese de Barcelona'nın şampiyonluğa çok yakın olduğu görülüyor. Liverpool ise maç ve 2 puan fazlasıyla Manchester City'nin önünde lider durumda.

Barcelona'nın La Liga'da şampiyonluğunu ilan etmesi için kalan 6 maçtaki 18 puanın 9'unu alması yeterli.

Liverpool ise Premier Lig'de ipleri Manchester City'ye bırakmış durumda. Maç fazlası ve 1 puanla önde olsa da Liverpool'un şampiyon olması için City'nin en az bir maçta puan kaybetmesi gerekiyor. Liverpool'un ligde 4, Manchester City'nin ise 5 maçı kaldı.

İki takımın fikstürüne bakıldığında ise Liverpool'un ilk maç öncesi Barcelona'ya göre az da olsa daha avantajlı olduğu görülüyor.

Camp Nou'da 1 Mayıs'ta oynanacak maçtan önce Liverpool'un ligde Cardiff ve Huddersfield ile 2 maç oynaması gerekiyor. Liverpool, Barcelona ile karşılaşmadan önce son maçında 26 Nisan'da Huddersfield'le oynayacak.

Valverde'nin Barcelona'sı da Liverpool öncesinde Real Sociedad ve Alaves'le iki maç oynayacak. Barcelona Liverpool'la karşılaşmadan önce son maçında 27 Nisan'da Alaves'le oynayacak. Bu da Liverpool'a 1 gün daha fazla dinlenme şansı sunuyor.

Anfield'de oynanacak rövanş maçı öncesi ise bu kez avantaj Barcelona'dan yana olacak.

Katalan ekibi 4 Mayıs'ta Cela Vigo'yla oynarken, Liverpool ise 5 Mayıs'ta maç yapacak. Bu durumda Liverpool'un Barcelona'yla Şampiyonlar Ligi'nde sahasında yapacağı maç öncesi hazırlanmak için 50 saatten daha az bir süresi olacak.

Klopp'un bu durumda bir tercih yapması gerekecek. Ya lig maçına yedeklerle rotasyon yaparak çıkacak ve olası Premier Lig şampiyonluğu şansını zora sokacak ya da Premier Lig'de as kadroyla oynayıp Barcelona karşısına yorgun bir takımla çıkacak.