Barınak korona virüs yüzünden kapatıldı, geceyi otoparkta geçirdiler

Sakinlerinden birinin korona virüse yakalanması nedeniyle Las Vegas'taki barınak kapatıldı. Evsizler üstü açık otoparkta uyumak zorunda kaldı.

Barınak korona virüs yüzünden kapatıldı, geceyi otoparkta geçirdiler

Aralarından birinin Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından barınakları kapatılan Las Vegas'taki evsizler, boş bir otoparkta uyumak zorunda bırakıldı.

Geçen hafta Katolik Yardım Kuruluşları'nın evsiz barınağındaki bir adamın koronavirüs testinin pozitif çıkması, salgın kaygılarıyla barınağın kapatılmasına yol açmıştı.

500'den fazla kişinin uyuyacak yeri kalmayınca, yetkililer 2008'de Demokrat Parti başkanlık münazarasının gerçekleştiği Cashman Center'ın otoparkını yeni barınma yeri olarak belirledi.

Clark County Komisyon Üyesi Justin Jones yaptığı açıklamada, belediyenin yeni yeri barınılacak hale getirmek için çok çalıştığını söyledi.

Jones "Evsizlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için belediyeyle birlikte çalışmaktan gurur duyuyor ve katılımcıların tesisin bu kadar kısa sürede hazırlanması için çabucak harekete geçmesini takdir ediyoruz" dedi.

Jones ayrıca Katolik Yardım Kuruluşları'nın evsiz barınağı tekrar güvenli hale getirilene kadar, yeni yerin her gün akşam 6'dan sabah 8'e kadar açık olacağını doğruladı.

Belediye Sözcüsü David Riggleman ise Las Vegas Review-Journal'a yeni yerin mükemmellikten epey uzak olduğunu ama kalabalık bir grup için sosyal mesafe uygulamasını kolaylaştırdığını söyledi.

Riggleman şöyle konuştu: "Lojistik açıdan ağır bir yüktü, gerçekten her şey bir araya geldi. Fakat buranın avantajı şu ki, barınakta kalanları birbirlerinden çok daha uzağa yayarak sosyal mesafeyi daha iyi ayarlayabiliyoruz."

Ne var ki uyuma alanlarının, barınak sakinlerinin sosyal mesafe uygulamasına yer bırakmayacak şekilde ayarlandığını gösteren fotoğraflar, bu iddialarla çelişiyor.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; barınağın sakinlerinden Johnny Wingo, Las Vegas Review-Journal'a “Dirseğinizi oynatsanız birine çarparsınız. Ama üzerinde uyuyacak matlarımız var" dedikten sonra şu soruyu sordu: Çadır yok ama, ya yağmur yağarsa?

Yetkililerin övgülerine rağmen, Daily Mail de gece boyunca evsizlerin çoğunluğunun çıplak betonda uyumak zorunda kaldığını bildirdi.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin yürüttüğü bir izleme projesine göre, ABD’de corona virüsü testi sonucu pozitif çıkan kişi sayısı 143 bin 532'yi geçti. Ölenlerin sayısıysa en az iki bin 572.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, salgının yayılmasını kontrol altına alma mücadelesi kapsamında, 50'den fazla kişinin toplanmasının iki hafta boyunca yasaklanmasını önerdi.