Barış Turna Kimdir?

Müzik sektöründe çalışmalarda bulunan Barış Turna, genç yaşına rağmen müzik kariyerinde birçok single çıkardı. 2006 yılından beridir aktif bir şekilde müzik sektöründe yer alan Barış Turna, DJ’lik kariyerine başlayarak kendisini geliştirmiş ve profesyonel bir şekilde çalışmalarda bulunma şansı elde etti. Bass House, Tech House ve House tarzlarında eser üreten Turna, müzik sektöründe adını duyurmuş bir sanatçıdır. Peki, Barış Turna kimdir, kariyer hayatı ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Barış Turna Kimdir?

DJ Barış Turna, 5 Temmuz 1991 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. DJ’liğe merak salan Turna, bu alanda kendisini yetiştirmesi gerektiğini fark etti. 2000’li yıllarda ev partilerinde DJ’lik yapmaya başladı. Ayrıca bu konuda çeşitli eğitimler alarak iyi bir DJ olma yolunda emin adımlarla ilerledi. Profesyonel olarak çalışmalarını DJ’lik alanında sürdüren Turna, aynı zamanda yenilikçi projelerde de kendisine yer buluyor.

DJ’lik kariyerine 15 yaşında başladı

Profesyonellik DJ’lik kariyerine 15 yaşında başlayan Barış Turna, 15 yaşından beri sektörde çalışmalarda bulunan bir isimdir. İlk önce özel ev partilerinde sahne aldı, daha sonra gece kulüplerinde çıkmaya başladı. 2006-2008 yılları arasında İzmir’de bulunan gece kulüplerinde Residence DJ olarak çalıştı. 2013 yılının sonlarına doğru Kıbrıs’a yerleşen ve burada da mesleğine devam eden Barış Turna, aynı zamanda DJ’lik ve prodüksiyon alanında eğitimler vermeye başladı. Bu alanda insanların kendilerini yetiştirmesine destek olan Barış Turna, yaptığı çalışmalarla insanların dikkatini çekmeyi başardı.

İlk single’ı 2019 yılında çıktı

Single çalışmalarıyla da müzik sektöründe kendisine yer bulan Barış Turna, ilk single’ı “La La La”yı 2019 yılında piyasaya sürdü. Lab Recording ve Effective Record etiketleriyle piyasaya sürülen single sonrasında Barış Turna, farklı single çalışmalarında da bulundu.

Yenilikçi single’ları ile müzik sektöründe yer alıyor

Barış Turna, yenilikçi single çalışmasıyla da müzik sektöründe özel bir yer elde etti. 2019 yılında “La La La”, 2020 yılında Omg, On Your Way, Black; 2021 yılında Desert Rose, Bring Me To Life ve 2022 yılında Do It adlı single’larını piyasaya sürdü.