Harita 2 günde değişti! Köyler işte teröristlerden böyle temizlendi...

Barış Pınarı Harekatı başladı, Suriye’de harita sadece iki günde değişti. Fırat’ın doğusundaki birçok köy teröristlerden temizlenerek terör örgütünün önemli bir güzergahı ortadan kaldırıldı.

Hem önemli bir terör güzergahı ortadan kaldırıldı, hem de köyler teröristlerden temizlendi. Mehmetçiğimiz girdi, Suriye’de harita değişti. Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatına hızlı başladı.

Hava taarruzu ve obüs atışlarının ardından Mehmetçiğimiz karadan Suriye’ye girdi. Sınırımızın hemen karşısında bulunan Resulayn ve Tel Abyad’ta terör hedefleri birer birer vuruldu, teröristler kıskaca alındı.

 Bu bölgelerde PKK/YPG işgalinde olan birçok köy terör örgütünden alındı. Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad, teröristlere dar edildi. Komandolarımız, iki gün öncesine kadar teröristlerin kol gezdiği Tabatin, Meşrefi, Bir Aşık ve Havi köylerini temizledi.

Mehmetçiğimiz, Ceylanpınar’ın karşısındaki Resulayn’da Tel Erkam ve Tel Halef köylerini aldı. İşte Resulayn’daki bu köylerin alınmasıyla terör koridoru yarıldı, önemli bir terör güzergahı ortadan kaldırıldı.