Barış Pınarı Harekatında teröristler, sahte fotoğraflarla yalan haber yaymaya çalışıyorlar!

Türk askeri hem havadan hem de karadan Barış Pınarı Harekatını sürdürüyor. Terör örgütü yandaşları ise sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla yalan haberler yaymaya devam ediyor.

Terör örgütü yandaşları işte bu fotoğraflarla sosyal medyadan yalan haberler yaymaya devam ediyor. Barış Pınarı Harekatıyla Türk askeri terör örgütüne bomba yağdırıyor.

Harekat havadan ve karadan sürdürülürken terör örgütüne yakın hesaplar sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon girişimlerine hız verdi.

Suriye iç savaşında farklı bölgelerde ve farklı zamanlarda çekile fotoğraflar sanki Barış Pınarı Harekatın sırasında olmuş gibi paylaşıldı. Terör örgütü yandaşları bu fotoğrafı Türk ordusu saldırısı sonucu son görüntüler olarak verdi.

Ancak o fotoğraf temmuz ayında rejim güçleri tarafından Suriye'nin İdlib kentine düzenlenen hava operasyonu sırasında çekilmişti.

Bu fotoğrafsa terör örgütüne yakın kaynaklar tarafından sanki Barış Pınarı Harekatı sırasında çekilmiş gibi yansıtılmak istendi. Ancak Halep'te bu fotoğraf 2014 tarihinde çekilmişti. 

Terör yandaşları bir başka paylaşımda ise kucağında çocuğunu taşıyan bir babanın fotoğrafını paylaştı ve harekatta olmuş gibi göstermek istedi ama bu fotoğrafın orijinali mayıs 2014'te Halep'te karelendi.