Barış Yarkadaş: İstanbul mitingi huzur içinde tamamlandı, Emniyete teşekkür ederim

Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Milletin Sesi mitingini değerlendirdi. Yarkadaş, "ABD Büyükelçiliği'nin provokasyonuna rağmen İstanbul mitingi huzurla tamamlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" dedi. Gazeteci Şirin Payzın'ın Emniyet'i suçlayan mesajına ise tepki yağdı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlediği "Milletin Sesi" mitingi yapıldı. tv100'de yayınlanan Gündeme Dair programında mitingi değerlendiren Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş şunları söyledi:

"ABD Büyükelçiliği'nin provokasyonuna rağmen İstanbul mitingi gayet başarılı ve huzur içinde tamamlandı"

"Öncelikle eski bir milletvekili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Çünkü hakikaten böyle büyük mitinglerde insanların can ve mal güvenliğini korumak çok zordur. Amerikan Büyükelçiliği'nin provokasyonuna rağmen kimsenin burnunun kanamamasına izin vermediler. İstanbul mitingi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sağ duyusu İstanbul Emniyet Müdürü'nün Özel Harekat polislerinin gayretiyle sessiz sedasız gerçekleşti.

Amerikan Büyükelçiliği'nin provokasyonu oldu. Dediler ki: "Yok efendim, coplama olabilir, göz yaşartıcı gaz sıkılabilir."

Bence bu, ABD Büyükelçiliği'nin kendi vatandaşlarına bir uyarısıydı. Kendi vatandaşlarına not gönderdiler. Kardeşim burası sonuçta Türkiye Cumhuriyeti. Çeşitli sıkıntılar olduğunu hepimiz biliyoruz ama böyle provokatif açıklamalar yapmak, insanların demokratik haklarını kullanacak şekilde korkutarak bu mailleri sızdırmayı doğru bulmuyorum. Amerikan Büyükelçiliği kendi vatandaşlarına uyarılar yapmış olabilir ama bu uyarılar Türkiye'nin siyasetine bir anlamda yön verme gayreti içerisinde olduğunu söylüyorum. O yüzden o sözü bilerek ve tercih ederek söyledim. ABD Büyükelçiliği'nin provokasyonuna rağmen İstanbul mitingi gayet başarılı ve huzur içinde tamamlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlediği "Milletin Sesi" mitinginde alınan tedbirleri eleştiren gazeteci Şirin Payzın'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım ise tepki çekti.

Payzın, paylaşımında "Maltepe sahil yolunu hala kapalı tutmak , insanları keyfi trafikten alıkoymak, mitinge katılanları yürüme cezasına çarptırmak hangi kıskançlığın, halktan hınç almanın ürünü." ifadelerine yer verdi. Payzın'ın paylaşımı tepki topladı. 

İşte o paylaşım: 

Şirin hanım bu aksam tv100 de gundeme dair programina katılan Sayın Barış Yarkadaş emniyet güçlerimize teşekkür etti siz neyin algısını yapıyorsunuz?

Şirin hanım bu aksam tv100 de gundeme dair programina katılan Sayın Barış Yarkadaş emniyet güçlerimize teşekkür etti siz neyin algısını yapıyorsunuz?

— milena (@milena_denir) May 22, 2022