Barış Yarkadaş'tan bomba adaylık kulisi! "Akşener, 20 kişiyle yemek yediği sırada Mansur Yavaş'ı..."

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti'nin "cumhurbaşkanı adayıyla" ilgili son kulis bilgilerini paylaştı. Yarkadaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara'da 20'ye yakın kişiyle yemek yediğini, burada bazı partililerin Akşener'e 'Mansur Yavaş'ı aday yapın' dediğini, talep üzerine Meral Akşener'in "Adaylık teklif ettik, zorla mı getirip aday yapalım" yanıtını verdiğini söyledi.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, avukat Cem Kaya; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. tv100 yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti'nin cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili son kulis bilgilerini paylaştı.

Meral Akşener'in bir aday arayışı içinde olduğunu teyit ettiğini söyleyen Yarkadaş, "Bu isim kesinlikle Ekrem İmamoğlu olmadığını bir kez daha teyit ettim. Bunu 15 gün önce anlattım. Meral Hanım, Mansur Yavaş'la görüşüyor. Odada 5 kişi var. Meral Hanım "sizi cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyoruz." diyor. Mansur Yavaş 10 saniye sessiz kalıyor. Hiçbir cevap vermiyor. O cevap vermedikten sonra da konu başka bir yere dönüyor." dedi.

"Yavaş'ı zorla mı getirip aday yapalım?"

Bu görüşmeden yaklaşık 25 gün sonra Meral Akşener'in Keçiören Tutsaklar civarında 20'ye yakın kişiyle yemek yediğini aktaran Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada bazı partililer Meral Hanım'a Mansur Yavaş'ı aday yapın deyince, Meral Hanım yaklaşık 20 kişinin içinde, "Adaylık teklif ettik, zorla mı getirip aday yapalım." diyor."