Barış Yarkadaş’tan çarpıcı İmamoğlu değerlendirmesi: Ekrem İmamoğlu’na ceza verilmesi altılı masayı sıkıntıya soktu

tv100 ekranlarında ilgi ile takip edilen Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı değerlendiren tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, “Ekrem İmamoğlu’na ceza verilmesi altılı masayı sıkıntıya soktu” değerlendirmesinde bulundu.

tv100.com Yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Programda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi ve Türk Ceza Kanunu'nun 'siyasi yasak' içeren 53'üncü maddesinin uygulanması konuşuldu.

İmamoğlu’na verilen cezayı değerlendiren tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, çarpıcı ifadeler kullandı.

“İmamoğlu'nun 2023 seçimlerine kadar ceza alacağını düşünüyorum"

İmamoğlu’na verilen cezanın altılı masayı zor durumda bıraktığının altını çizen Yarkadaş, “Hakikaten kimsenin kabul edemeyeceği gibi 2 yıl 7 ay 15 gün gibi bir ceza geldi. Ben Ekrem İmamoğlu’nun 2023 seçimlerine kadar ceza alacağını ve Belediye Başkanlığının düşürüleceğini düşünüyorum. Ne yazık ki aldığımız izlenimde gördüğüm hava da bu yönde. Ekrem İmamoğlu’na ceza verilmesi altılı masayı sıkıntıya soktu. Neden sıkıntıya soktu? Ekrem Bey’in aday olmak istediğini herkes biliyor. Bu doğal… Herkesin hakkıdır. Tüm oklar Ekrem Bey’in üzerine döndü. Tayyip Bey de aynı yollardan geçti. 1998’de Tayyip Bey’e hapse gireceğini söyleyen gazeteciyim” ifadelerini kullandı.