Madendeki patlamayla ilişkin tv100'e özel açıklamalar: Eğer büyük bir patlamaysa yakın civardaki...

Bartın Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili tv100 canlı yayınına bağlanan HATTAT Enerji Maden Başkan Yardımcısı İlyas Börekçi "-350 demek deniz seviyesinden 350 metre aşağıda demek. Burası zaten deniz seviyesinden 30-40 metre yüksekte demek ki 400 metre aşağıdalar. Eğer büyük bir patlamaysa yakın civardaki arkadaşlar bundan çok etkilenmiş olabilir." dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında trafo kaynaklı patlama meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada bölgeye ek takviye ekipleri gönderildiği bildirildi. 

Maden ocağındaki patlamayla ilgili tv100 canlı yayınına bağlanan isimler açıklamalarda bulundu.

"8 işçinin kendi imkanlarıyla yukarıya çıktı"
DHA muhabiri Ayhan Acar "Patlamadan sonra 8 işçinin kendi imkanlarıyla yukarıya çıktı. Vali’nin açıklamasından sonra kurtarılan yaralı sayısı şu anda 11 oldu yani şu anda yeraltında 45 tane işçinin olduğunu söylemek gerekir. Bartın Valisi açıklamasında patlamanın neden olduğu konusunda herhangi bir bilginin olmadığını paylaştı. -300 kotunda 44 işçinin, -350 kotunda ise 5 işçinin olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

"Fikir beyan etmek yanlış olur"
Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya "İçeride ne olduğuna, nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalacağımız konusunda içeriye giden kurtarma ekipleri dışarıya çıkamadığı için o konuda bir fikir beyan etmek yanlış olur." sözlerine yer verdi. 

"4 tane ikram aracımızı sevk ettik"
Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan "Bartın şubemiz bölgeye hemen intikal etti, kriz merkezine geçti. Ankara-İstanbul ekiplerimiz hareket ettiler. Vatandaşımızın beslenmesi ile ilgili pozisyon aldık ayrıca 4 tane ikram aracımızı sevk ettik, şişme çadır, battaniye vb. ürünlerimizi bölgeye sevk ettik." dedi. 

"Eğer büyük bir patlamaysa yakın civardaki arkadaşlar bundan çok etkilenmiş olabilir"
HATTAT Enerji Maden Başkan Yardımcısı İlyas Börekçi "-350 demek deniz seviyesinden 350 metre aşağıda demek. Burası zaten deniz seviyesinden 30-40 metre yüksekte demek ki 400 metre aşağıdalar. Eğer büyük bir patlamaysa yakın civardaki arkadaşlar bundan çok etkilenmiş olabilir." ifadelerini kullandı.