Bartın’daki maden ocağı patlaması sonrası yer altından çıkan işçinin ilk sözleri

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Olay sonrası bölgeye sevk edilen ekipler çökmenin meydana geldiği alanda çıkarılan ve sağlık durumları iyi olan işçilerin "Şiddetli bir patlama oldu. Her yer karanlığa gömüldü" dedi.

Bartın’daki maden ocağı patlaması sonrası yer altından çıkan işçinin ilk sözleri

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında grizu patlaması meydana geldi. Yetkililer, patlama sırasında yer altında işçilerin olduğunu belirtirken, olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Ekipler işçileri kurtarmak için seferber olurken, çökmenin meydana geldiği alanda 2 işçi yer altından kurtarıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen işçiler, "Şiddetli bir patlama oldu. Her yer karanlığa gömüldü" ifadelerini kullandı.

"Göz gözü görmedi"

Yer altından kendi imkanlarıyla çıktığını belirten bir işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

Bartın’daki maden ocağı patlaması sonrası yer altından çıkan işçinin ilk sözleri - Resim : 1

Bartın’daki maden ocağı patlaması sonrası yer altından çıkan işçinin ilk sözleri - Resim : 2