Başlıyor! Hızlı para göndermede son durum

Merkez Bankası tarafından EFT işlemlerinde kolaylık sağlayacak Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) uygulamasında geri sayım başladı.

Başlıyor! Hızlı para göndermede son durum

Merkez Bankası tarafından EFT işlemlerinde kolaylık sağlayacak Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) uygulaması FAST'i müşterileri, 18 Aralık’tan itibaren kullanılmaya başlanacak. İşte hızlı para gönderme FAST'in tarihi ve diğer detaylar...

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Kayseri Şube Başkanı Ali Yedikaya, hızlı para uygulamasının başlama tarihi için açıklama yaparak, “Uygulama dijital ekonomi açısından iş insanlarının da çok işine yarayacak” demişti. Sistemde ödemelerin daha kolay şekilde gerçekleşeceğini söyleyen Ali Yedikaya, “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yeni bir ödeme sistemini hizmete açmak üzere hazırlıklarını tamamlamıştır. Bu sistemin ismi FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen bu yeni sistem ile kişilerin farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini, saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebilecekler" bilgisini vermişti.

Yedikaya, FAST Sisteminin, 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren 11 banka ile pilot uygulama olarak hizmete başlanılması ve kademeli bir şekilde kişilerin kullanımına açılması planlandığını söyledi. Sistemin kısa bir zaman içerisinde tüm finansal kuruluşları kapsayacak şekilde yaygınlaşması hedeflendiğini dile getiren Ali Yedikaya, "FAST Sistemi ile birlikte, ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de kişilerin kullanımına sunulacaktır. Böylece, TCMB’nin Ülkemiz perakende ödeme sistemleri altyapısını, yenilikçi finansal teknolojileri ve iş yapış yöntemlerini destekleyecek şekilde geliştirmeye yönelik çalışmalarında önemli bir adımı tamamlanmış olacaktır" dedi.