'Başsız çocuğun hayaleti' kamerada

Evin içerisine yerleştiren güvenlik kamerası bugüne kadar kaydedildiği iddia edilen hayalet videoları arasında en net görüntüye sahip olan. Tartışma ise şu; Gerçek mi, sahte mi?

Amerika Birleşik Devletieri'nde bir seyahat kanalında yayınlanan Morgan City TV şovunda gerçek bir hayaletin görüntüsünün kaydedildiği iddia edildi. Küçük bir çocuk olduğu anlaşılan görüntülerde perili olduğu iddia edilen eve kurulan kameralar gece yarısı ilginç bir görüntü kaydetti.

Ekip olarak tüm hazırlıklarını yapan programcılar sabırla beklemeye başladı. Bir anda salondan mutfağa doğru geçen küçük bir çocuğa ait bir beden görüldü kameralarda. Ancak o esnada binanın içinde hiçkimse yoktu. Çocuğun başsız olduğunu ifade eden yapımcılar videonun Reddit başta olmak üzere tüm internette viral olmasının ardından herhangi bir montaj, ekleme olmadığını açıkladı.

Ben Hansen ve ekibindeki paranormal araştırmacılar, Los Angeles'ta yer alan ev hakkında anlatılan hikayleri duyduktan sonra inceleme yapmaya karar verdi. Eve yaşayanların bir kaç kez polise şikayette bulunduğu ancak her defasında evde oturanların haricinde kimse olmadığına kanaat getirildiği söylendi.

Ekip, tüm hazırlıklarını yaptıktan sonra beklemeye başladı. Sağ taraftan giriş yapan hayalet, bir kaç adım attıktan sonra sol tarafta kayboluyor. Bu sırada bütün ekip üyeleri çığlık atıyor.

Oturma odasındaki görüntünün bugüne kadar kaydedilen görüntüler arasında en net durumda olan video olması, sosyal medyada hızla yayılmasını sağladı. Bazı kullanıcılar daha önce de hayalet gördüklerini ifade ederken, bazı kullanıcılar ise görüntünün montaj olduğunu ileri sürdü.