Bayram tatili kaç gün olacak! Kritik Kabine Toplantısı başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı. Gözler Erdoğan'ın Kabine sonrarı yapacağı açıklamalarda olacak. Masada ise Ukrayna'da devam eden savaş, terörle mücadele operasyonları ekonomi ve Ramazan bayramı tatili var.

Bayram tatili kaç gün olacak! Kritik Kabine Toplantısı başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplandı. Gözler Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararlara çevrildi.

Ukrayna'da devam eden çatışmalar, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, terörle mücadele operasyonları ve ekonomi gündemiyle kabine, 2 haftalık aranın ardından Erdoğan'ın başkanlığında yine yoğun bir gündeme sahip. Ramazan bayramı yaklaşırken en çok merak edilen ise bayram tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı. 3 gün sürecek olan Ramazan bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor.

Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinin de resmi veya idari tatil ilan edilmesi gerekiyor. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanacak. Bir diğer merak edilen konu ise koronavirüs salgınıyla ilgili maskelerin kaldırılması, müzik yasağı ve benzeri konularda alınacak yeni kararlar.