Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu! Kurban Bayramı tatili uzatıldı! Tatil kimleri kapsıyor?

Milyonların merak ettiği "kurban bayramı tatili kaç gün olacak?" sorusunun cevabını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Kabine sonrası açıklamada tatilin 9 güne çıkarıldığı duyuruldu. Kurban Bayramı tatilinin uzatıldığını öğrenen milyonlar "idari izin kimleri kapsıyor?" diye araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu! Kurban Bayramı tatili uzatıldı! Tatil kimleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı ve 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü tatillerinin birleştirildiğini duyurarak "Kurban Bayramını takip eden günler ile 15 temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günleri idari izin kapsamına alınacağını sizlerle paylaşmak istiyorum." açıklamasını yaptı.

 İdari izin nedir?
İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir.