Ekrem İmamoğlu ilk ziyaretini kurtarma ekibine yaptı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüs tedavisi sonrası ilk ziyaretini, İzmir depreminde görev alan İstanbul İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibine yaptı. İmamoğlu, ziyaretinin ardından İzmir'e gitti.

Ekrem İmamoğlu ilk ziyaretini kurtarma ekibine yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Covid- 19 tedavisi bittikten sonra çalışmalarına başladı. İmamoğlu, İzmir'de arama kurtarma çalışmalarına katılan, İstanbul İtfaiyesi ekiplerini ziyaret etti.

"İstanbul Valisi Sayın Yerlikaya ile de konuştum"

İBB İtfaiyesi'nin tarihi bir teşkilat olduğunu belirten İmamoğlu, arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm personele, İzmir Depremi'nde gösterdikleri üstün başarı nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Ekrem İmamoğlu ilk ziyaretini kurtarma ekibine yaptı! - Resim : 1

İtfaiye ve zabıta gibi teşkilatların güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, "Bu manada sayısal talebimiz de oldu. 500 talebimiz itfaiyede oldu. Yanlış hatırlamıyorsam zabıtada 750 olmuştu. Ama ne yazık ki itfaiyede, bu taleplerimizin yarısı kabul edildi. Daha fazla almamız lazım. Ben, bunu İstanbul Valisi Sayın Yerlikaya ile de konuştum. O da buna hassasiyet göstereceğini, bunu konuşacağını söyledi. Afetle anılan böylesi bir kente, öyle 200-300-500… Bunlar bile az. Bu teşkilatın, İstanbul'a değil Türkiye'ye insan kaynağı yetiştiren bir tarafı var. Bunu biliyorum. Türkiye'nin birçok yerinde, buradan yetişmiş insanın görev yaptığını da biliyorum. Böylesi bir ocağın, böylesi bir yetiştirme merkezinin daha güçlü bir şekilde var olmasına, özellikle özen göstermeliyiz" dedi.

İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Yavuz, arama kurtarma çalışmaları sırasında yaptıkları çalışmalar ve yaşadıkları süreçle ilgili İmamoğlu'nu bilgilendirdi.

 Çelik: Hayatımda da ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım

İmamoğlu, depremden 65 saat sonra, 3 yaşındaki Elif Perinçek'i enkazdan kurtaran ekipte yer alan, minik depremzedenin parmağını tuttuğu itfaiyeci Muammer Çelik ve o anın tarihi fotoğrafını çeken İstanbul itfaiyesi fotoğraf sorumlusu Süreyya Mümtaz Kurt ile de bir araya geldi. Minik Elif'in hayata tutunduğu parmağın sahibi itfaiye onbaşı Çelik de duygularını, "Ben, 24 yıllık itfaiyeciyim. Hayatımda da ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yani bir çocuğun orada benim elimi tutması, bırakmaması… Sağlıkçılar, elimi bırakmamı söylediğinde, 'Ben bıraksam da o beni bırakmıyor' dedim" sözleriyle dile getirdi.

İzmir'e gitti

İmamoğlu, ziyaretinin ardından İzmir'e gitti