BEDAŞ'tan 9 saatlik elektrik kesintisi açıklaması

BEDAŞ, İstanbul'un birçok ilçesinde planlı olarak 9 saatlik elektrik kesintisi yaşanacağını duyurmuştu. Korona virüs nedeniyle insanların evlerinde olmasından dolayı kesintilerin ertelendiği açıklandı.

BEDAŞ'tan 9 saatlik elektrik kesintisi açıklaması

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), dün İstanbul'un birçok ilçesinde planlı kesinti yapacağını duyurmuştu. Ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs nedeniyle insanların evlerinden çıkmamasından dolayı bu kesintiler ertelendi.

BEDAŞ'tan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Yeni tip Koronavirüs’ün yayılımının engellemesi amacı ile değerli vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan uzak durarak evde kaldığı, uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı bu dönemde biz de BEDAŞ olarak planlı bakım ve yatırım çalışmalarımızı erteledik. Acil durumlar ve enerji bekleyen yeni aboneler ile ilgili kesintiler dışında 21 Mart Cumartesi gününden itibaren İstanbul Avrupa Yakası’ndaki tüm planlı bakım ve yatırım çalışmaları ertelenmiştir.

Bildiğiniz üzere abonelerimizin daha kaliteli ve kesintisiz enerji alabilmeleri için elektrik dağıtım şirketleri olarak ihtiyaç duyulan noktalara bakım ve yatırım çalışmaları yapmaktayız. Planlı bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle gündeme gelen kesintilerin ileride daha büyük çaplı kesintilerin önüne geçmek,mesken, konut ve sanayi abonelerimizin talep ettiği enerjiyi karşılamak için yapılması zorunlu olduğunu bir kez daha hatırlatır, hiçbir dağıtım şirketinin tüketicisini enerjisiz bırakmak istemeyeceğinin altını çizmek isteriz.

BEDAŞ'ın elektrik kesintisi yapacağını duyurduğu ilçeler şunlardı:

Esenler, Sultangazi, Eyüpsultan, Avcılar, Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Fatih, Silivri, Küçükçekmece, Şişli, Kağıthane, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Beyoğlu, Çatalca, Bahçelievler, Güngören, Bakırköy, Arnavutköy, Sarıyer ve Bayrampaşa.