Bakan Pekcan açıkladı! 2021'de devreye girecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "2021’de çek ve bonoların elektronik ortamda düzenlenmesine ve kambiyo işlemlerine konu edilmesine imkan sağlayacak sistemi hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bakan Pekcan açıkladı! 2021'de devreye girecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, kaybolma, çalınma ve karşılıksız çıkma risklerini ortadan kalkması hedefiyle yaklaşık bir yıl önce duyurduğu, çek ve bonoların elektronik ortamda düzenlenmesi ve kambiyo işlemlerine konu edilmesi sisteminin gelecek yıl faaliyete geçirilmesi planlanıyor.  Pekcan, 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemeye ilişkin,  "2021’de çek ve bonoların elektronik ortamda düzenlenmesine ve kambiyo işlemlerine konu edilmesine imkan sağlayacak sistemi hayata geçirmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Pekcan TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmelerinde, “Küresel ekonomi ve ticaretteki küçülme, daralma karşısında Türkiye ekonomisi önemli bir direnç sergiliyor. Yıl genelinde, OECD gibi uluslararası kuruluşlar, Türkiye ekonomisini en az daralacak ülkeler arasında gösteriyor. Üçüncü çeyrek büyüme verimiz yüzde 6,7 bu durumu teyit etmiş, pek çok ülkenin aksine yılı pozitif bir büyümeyle kapatma ihtimalimiz artmıştır.”

Bakan Pekcan, “Tüketicinin korunmasıyla ilgili ALO 175 ve mobil tüketici üzerinden 460 bin başvuru geldi. 544 bin tüketici hakem heyetine başvuru olmuş, yüzde 59’u tüketici lehine sonuçlanmıştır” dedi.