Beklenen haber geldi! Hafta sonu yağışlı hava geliyor!

Türkiye’de bir çok ilde kuraklık nedeniye barajlardaki su seviyesi düşerken meteorolojiden dikkat çeken açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın Trakya'dan başlayarak yurdun hafta sonu soğuk hava dalgası etkisine gireceğini açıkladı.

Beklenen haber geldi! Hafta sonu yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporuna göre yurtta yağışlı hava hafta sonun itibariyle etkisini arttıracak.

İstanbul'un Avrupa yakası ile birlikte Trakya bölgesinde bu gece yarısından itibaren yağışın etkili olması beklenirken. Sağanak yağışın da yarın akşam saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor.

8 Ocak Cumartesi günü haritalı hava tahmin raporuna göre Marmara'nın tamamı ile birlikte Ege Bölgesi ve İç Anadolu ile Karadeniz Bölgesi'nin bir çok ilinde sağanak yağışların etkili bekleniyor.

Ardahan ve Bayburt’ta kar

9 Ocak Pazar günü Ardahan ve Bayburt’ta kar yağışı etkili olması beklenirken Yurdun birçok yerinde de yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Beklenen haber geldi! Hafta sonu yağışlı hava geliyor! - Resim : 1

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ise parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Yeni haftada yani 10 Ocak Pazartesi günü ise Elazığ, Tunceli, Bayburt ve Ardahan illerinde kar yağışı etkisini sürdürecek.

Beklenen haber geldi! Hafta sonu yağışlı hava geliyor! - Resim : 2

Trakya ve İstanbul ile birlikte yurdun iç kesimleri ve Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış etkili olacak.

11 Ocak Salı günü yine yurtta sağanak yağış etkisini sürdürecek. Akdeniz Bölgesi'nde Antalya ile Burdur başta olmak üzere Ege Bölgesi ve İç Anadolu, Karadeniz, İstanbul ve Marmara'da yağış etkili olacak.

Beklenen haber geldi! Hafta sonu yağışlı hava geliyor! - Resim : 3

Doğu Anadolu'da salı günü kar yağışı Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan'da etkili olurken Bayburt ve Elazığ'da kar yağışı görülecek.

Beklenen haber geldi! Hafta sonu yağışlı hava geliyor! - Resim : 4