Belaruslu diplomata komşu kurşunu: Ağır yaralı

Belarus Büyükelçiliği'nde görev yapan müsteşar, Türk komşusu emekli albay tarafından silahlı saldırıya uğradı. Müsteşar ağır yaralanırken, emekli albay aynı silahla apartmanda intihar etti. Vali Vasip Şahin, "Olayın siyasi bir boyutu yok" dedi.

Belaruslu diplomata komşu kurşunu: Ağır yaralı

Aralarında daha önce husumet bulunan Emekli albay ile Belarus Büyükelçiliği'nde görev yapan Müsteşar Poganshev karşılaştıktan sonra aralarında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine emekli albay silahı ile Belarus Büyükelçiliği'nde görev yapan müsteşar Poganshev'u 13 yaşındaki çocuğunun yanında silahla vurarak ağır yaraladı.

Poganshev olay yerine gelen ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı.

Emekli albay ise aynı silahla aynı apartmandaki evde intihar etti.

Vali Vasip Şahin olayla ilgili açıklamada bulundu

Vali Şahin, "Bir emekli askerimiz, albay rütbesinde, aynı apartmanda komşusu olan, Belarus Büyükelçiliğinde müsteşar olarak çalışan Alexander Poganshev'u münakaşa sonucu silahla yaralıyor. Derhal hastaneye getirildi, müdahaleler yapıldı. Ama olayın faili olduğunu düşündüğümüz albay emeklisi asker, aynı silahla aynı apartmandaki evde intihar etti" dedi.

“Olay siyasi yönü yok”

İlk etapta olayın siyasi bir yönü olmadığını tespit ettikleri söyleyen Vali Şahin sözlerine şöyle devam etti;  "Arkadaşlarımız tüm boyutlarıyla olayı araştırıyorlar. İlk etapta yapılan incelemelerdeki tespitlere veya tahminlere göre olayın siyasi bir yönü yok. Bütün boyutları ve detaylarıyla arkadaşlarımız konuyu araştırıyor. Araştırma cumhuriyet savcılarımızın nezaretinde devam edecektir" 

“Şuanda ameliyatta”

Vali Şahin, diplomatın sağlık durumuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Şu anda ameliyatta. Doktorlarımız henüz ameliyattan çıkmadıkları için bir şey demiyorlar, ama ümit ediyoruz ki çok ciddi bir konu olmasın. İnşallah en kısa zamanda aramıza dönsün" bilgisini paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu: Diplomatın sağlık durumu iyi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belaruslu müsteşar Alexander Poganshev'in kaldırıldığı hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Çavuşoğlu, diplomatın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.