İlk kez konuştu: Başıma çuval geçirip kaçırmaya çalıştılar!

Gözaltında bulunan Belaruslu muhalif siyasetçi Maria Kolesnikova kafasına çuval geçirilerek, kaçırıldığını, ölümle tehdit edip ülke dışına çıkması için zorlandığını açıkladı.

Gözaltında bulunan Belaruslu muhalif siyasetçi Maria Kolesnikova kafasına çuval geçirilerek, kaçırıldığını, ölümle tehdit edip ülke dışına çıkması için zorlandığını açıkladı. Kolesnikova açıklamayı avukatı aracılığıyla yaptı.

Avukatı, Belarus polisi ve KGB'si (Devlet Güvenlik Komitesi) de dahil olmak üzere, olayla ilgili yetkililer hakkında soruşturma başlatılmasını istediklerini belirtti. Kolesnikova'nın "darbe girişimi" suçlamasıyla gözaltına tutulduğu bildirildi.

Kolesnikova'nın hafta başında başkent Minsk'te maskeli kişiler tarafından bir minibüse bindirilerek kaçırıldığı haberleri gelmiş, bir gün sonra Belarus devlet medyası muhalif liderin Ukrayna'ya geçmek isterken gözaltına alındığını bildirmişti.

Ancak Belaruslu bir diğer muhalif siyasetçi Anton Radnenkov, Kolesnikova'nın Belaruslu yetkililer tarafından Ukrayna'ya geçmeye zorlanması üzerine pasaportunu yırttığını açıklamıştı.

Dün de ülkede, cezaevinde ya da yurt dışında olmayan son üst düzey muhalif isimlerden Maxim Znak'ın maskeli kişilerce kaçırıldığı iddia edildi.