Küçük kızın kafasını kesti

8 yaşındaki bebeği defalarca bıçaklayıp kafasını kesen cani kurşuna dizilerek idam edilecek. Caninin suç ortağı, bebeğin annesi de ömür boyu hapis yatacak.

Küçük kızın kafasını kesti

İnsanın kanını donduran olay Belarus'ta meydana geldi. 48 yaşındaki Viktar Syarhel 26 yaşındaki Natalya Kolb ile evlerinde alkol alıyordu. O sırada henüz bilinmeyen bir sebeple beşiğinde uzanan bebeği defalarca bıçakladıktan sonra kafasını keserek hayatına son verdi. Natalya Kolb'un kocası Leonid Kolb eve geldiğinde kan havuzunun içinde minik bebeğinin başsız cesedini buldu. Sağlık ekipleri olay yerine geldiğince sinir krizi geçiren adam kendinden geçmişti.

Brest Bölge Mahkemesi, cinayetin canice hislerle işlendiğine kanaat getirerek ikiliye en ağır cezalarını verdi. Buna göre; Viktar Syarhel kurşuna dizilerek idam edilecek. Minik bebeğin annesi ise kadınlara idam cezası uygulanmadığı için ömür boyu hapiste kalacak.

Komşuları ailenin mutlu bir aile olduğunun altını çizerek, kısa süre önce çocuklarını da kiliseye götürerek vaftiz ettirdiklerini söyledi. Mahalle sakinleri, Leonid Kolb'un acısını paylaştıklarını ifade etti.

Avrupa Birliği ve çeşitli örgütlerin idamı bırakması konusunda çağrıda bulunduğu Belarus, cezanın uygulanmaya devam edeceğini açıklamıştı. Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, son zamanlarda kişisel çekinceleri olduğunu ima etmesine rağmen ölüm cezası kararlarını onaylamaya devam edeceğini ifade etmişti.