Hamilton'dan Alonso'nun sert sözlerine cevap

Formula 1, yaklaşık bir aylık aranın ardından Belçika Grand Prix'i ile devam etti. Yarışa damga vuran olay ise Hamilton Alonso çarpışması oldu. Hamilton Alonso kazası sonrası İspanyol pilotun Britanyalı pilota söylediği ağır sözler canlı yayına yansıdı.

Hamilton'dan Alonso'nun sert sözlerine cevap

Yaz arasından sonra heyecan ve adrenalin tutkusu Formula 1 Belçika GP ile devam etti. Henüz ikinci turundayken Lewis Hamilton, Fernando Alonso ile temas etti, Hamilton için Belçika GP bu temas ile sona ermiş oldu.

Alonso'yu geçmek isteyen Hamilton geçiş sırasında kör noktada kalan rakibinin tekeri nedeniyle bir anda havaya fırlayıp tekrar pistin asfaltına düştü. Daha sonrasında ise Hamilton pit duvarıdan gelen talimat ile aracı durdurdu ve yarışa devam edemedi. Bu kaza sonrası piste güvenlik aracı girdi.

Hamilton'dan Alonso'nun sert sözlerine cevap - Resim : 1Alonso'dan Hamilton'a sert sözler

Hamilton'ın yaptığı geçişe kızan Fernando Alonso: "Nasıl bir aptal. Harika bir başlangıç yaptık ama bu adam yalnızca yarışa birinci sıradan başlarsa araba kullanmayı ve iyi kalkış yapmayı biliyor." ifadelerini kullandı.

Hamilton hatayı kabullendi

Yarışın ardından konuşan Hamilton, "Bugünkü kaza kesinlikle benim hatamdı. Talihsizlikti. Yani bu motor sporları. Her şeyimi verdim. 5. virajda dışarıdan geçmeye çalıştım. Ancak orada yeteri kadar boşluk bırakmadım ve bunun bedelini ödedim. Evet, kasıtlı değildi. Bu şekilde oldu." dedi.

Hamilton'dan Alonso'nun sert sözlerine cevap - Resim : 2"Nasıl hissettiğini öğrenmek güzel"

Kaza nedeniyle oldukça kızgın olan Alonso, takım telsizinden eski takım arkadaşı için "aptal" dedi ve onun sadece ilk sıradan başlayarak yarışabildiğini" söyledi.

Alonso'nun sözleri sorulduğunda Hamilton, Alonso'nun kendisi hakkında nasıl hissettiğini öğrenmek güzel olduğunu belirtti. 

Hamilton'dan Alonso'nun sert sözlerine cevap - Resim : 3Hamilton "Gerçekten buna verecek bir cevabım yok. Olayın sıcağında nasıl hissedildiğini biliyorum ancak onun benim için nasıl hissettiğini öğrenmek güzeldi. Onun nasıl hissettiğini bu şekilde açığa çıkarması daha iyi. Dediğim gibi kasıtlı değildi ve kaza için sorumluluğu üstleniyorum. Yetişkinler bu şekilde yaparlar." şeklinde cevap verdi.