Belediyeyi borç batağına sürükledi! Şimdi de dev tesisin arazisi satışa çıkarıldı

Balıkesir’de lunapark arazisini 49 milyon liraya satışa çıkartan Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi vites arttırdı. Belediye borç batağından kurtulmak için arazi satışlarına başladı. 

Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, borç yükünden kurtulmak için Balıkesir’in en değerli arazisini satışa hazırlanıyor. belediyenin geçtiğimz yıl alıp imarını değiştirdiği 25 dönümlük arazi için belirlenen rakam 199 milyon lira. 

tv100 muhabiri Ercan Öztürk'ün ulaştığı blgilere göre, En borçlu belediyeler listesinin üst sıralarında bulunan balıkesir büyükşehir belediyesi büyük bir arazi satışına start veriyor. 

Akçay’da bulunan ve Edi koop’un işçi kampı olarak hizmet veren turizm tesisleri geçtiğimiz yıl balıkesir büyükşehir belediyesi tarafından satın alındı. 

Turizm tesisleriyle ilgili imar değişikliği meclis tarafından onaylandı.

Belediyenin mülkiyetindeki dinlenme kampı 21 bin 743 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu.

Kampın 4 bin metrekarelik bölümü konut alanında yer alıyor. 749 metrekarelik kısmı ise yola gidiyor. 

Dev tesisin arazisi satışa çıkarıldı

21 bin 743 metrekarelik parselin yarısı ağaçlarla kaplı olmasına karşın imar planında sadece 3 bin metrekarelik kısmı park alanı olarak ayrıldı.

Denize sıfır olan Balıkesir’in en değerli arazisi için belirlenen rakam 199 milyon 500 bin lira.

Edi Koop arazisinin satışı yarın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin encümen salonunda yapılacak. İhale kapalı zarf usulüyle yapılacak. belediyenin bu satıştan yaklaşık 400 milyon liralık bir gelir beklediği tahmin ediliyor.

Sırada TCDD Akçay Eğitim ve Dinlenme Tesisleri var

Aynen Edi Koop arazisi gibi TCDD Akçay Eğitim ve Dinlenme Tesisleri de geçtiğimiz yıl satın alınmıştı. Belediyenin sıradaki satışının TCDD Akçay Eğitim ve Dinlenme Tesisleri olduğu  konuşuluyor.

Belediyenin 2 Şubat'ta satışını yapacağı bir diğer arazi de Altıeylül ilçe sınırları içerisinde bulunuyor.

İmar planlarında ticaret alan olarak belirlenen yedi dönümlük arazinin satış bedeli için muammen bedel olarak 7 milyon lira belirlendi.