ABD'li feminist yazar Bell Hooks yaşamını yitirdi

Bell Hooks ismi ile tanınan ünlü ABD'li yazar Gloria Jean Watkins 69 yaşında yaşamını yitirdi. Irk, cinsiyet ve sınıf ayrımcılığı karşıtı kitapları ile dünyaca üne sahip Bell Hooks'un ölümü sanat dünyasını yasa boğdu.

ABD'li feminist yazar Bell Hooks yaşamını yitirdi

30'dan fazla kitabı bulunan ünlü yazar Gloria Jean Watkins'in ölümü üzerine sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı. Fikirleri ve yazım tekniği ile dikkat çeken Bell Hooks'un eserleri  sanat dünyasında geniş yer bulmuştu. 

Anneannesinin adı Bell Hooks'un adını kullanarak yazdığı çok sayıda kitabı bulunan Gloria Jean Watkins'in ölümünün ardından birçok ünlü isim ve yazar taziyelerini övgü dolu sözlerle yaptı. 

Irkçılık karşıtı ve kadın hakları savunusu Bell Hooks'ın kitapları birçok dile de çevrildiği için tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi vardı.

Bell Hooks'un ölüm haberinini doğrulayan yeğeni Ebony Motley yaptığı açıklamada sevilen ismin rahatsızlığı nedeni ile yaşamanı yitirdiğini ve ölürken ailesi ve sevenleri ile birlikte olduğunu söyledi.

Watkins'in ölümünün açıklanmasının ardından, birçok yazar Bell Hooks'un sanat yaşamına kattığı değerler üzerine özgü dolu sözler yazdılar.

Bell Hooks (Gloria Jean Watkins) ve eserleri

Eserleri
Black Is... Black Ain't (1994)
Give a Damn Again (1995)
Cultural Criticism and Transformation (1997)
My Feminism (1997)
Voices of Power (1999)
Feminism is For Everybody (2000)
All About Love (2000)
BaadAsssss Cinema (2002)
Communion: The Female Search for Love (2002)
I Am a Man: Black Masculinity in America (2004)
Writing About a Revolution: A Talk (2004)
Happy to Be Nappy and Other Stories of Me (2004)
Is Feminism Dead? (2004)
The Will to Change (2004)
Fierce Light: When Spirit Meets Action (2008)
Occupy Love (2012)
Hillbilly (2019)