Ben değilim dedi, kameralar ele verdi! Meğer bu ilk değilmiş!

Bursa'da yağışlı hava sebebiyle kayganlaşan yolda, alkollü olduğu iddia edilen servis sürücüsü Ergin Bayraktar'ın kontrolünü kaybedince nikah dairesinin duvarına çarptı. Kazanın hemen ardından yolcu koltuğuna geçtiği görülen Bayraktar, aracı arkadaşının kullandığını ve kaçtığını söyledi. İncelenen güvenlik kamerası kayıtlarında aracı kendisinin sürdüğü belirlenen Bayraktar, alkol testi isteyen polislere de sürücü olmadığı için üflemeyeceğini söyledi.

Ben değilim dedi, kameralar ele verdi! Meğer bu ilk değilmiş!

Kaza, saat 02.30 sıralarında, Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi'nde meydana geldi. Ulubatlı Hasan Bulvarı'ndan Merinos Caddesi'ne dönüş yapan Ergin Bayraktar'ın kullandığı 20 AGC 871 plakalı servis minibüsü yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak önce kaldırıma ardından Osmangazi Belediyesi Nikah Dairesi'nin duvarına çarptı. Kazayı görenler, sürücünün yardımına koşarken, ihbarla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ben değilim dedi, kameralar ele verdi! Meğer bu ilk değilmiş! - Resim : 1

"Ben nasıl kaza yaptığını görmedim"

Sağlık ekiplerinin tedavisini reddeden Ergin Bayraktar, aracın sağ ön yolcu koltuğuna geçip, minibüsü kullanan arkadaşının kaçtığın yalanını söyleyerek, "Fatih vurdu aracı. Ben alkol aldığım için aracı arkadaşım kullanıyordu. Ben nasıl kaza yaptığını görmedim" dedi.

Mobese kameralarını inceleyen polis, Bayraktar'ın kullandığı araçta başka yolcu bulunmadığını tespit etti. Arkadaşının kaçtığı konusunda ısrar eden Bayraktar, alkol testi yapmak isteyen ekiplere de zor anlar yaşattı.

Ben değilim dedi, kameralar ele verdi! Meğer bu ilk değilmiş! - Resim : 2

Daha önce de ehliyetine el konulmuş

Polis, alkolmetreye üflemeyi reddeden Ergin Bayraktar'a, "Kamera kayıtlarında, sürücünün sen olduğu ve araçta yolcu olmadığı bilgisi geldi. Alkolmetreye üflersen ehliyetin 6 ay gider, üflemezsen zaten ehliyetin içerideymiş, 2 yıl daha ilave olur. Senin aracında sürücü haricinde yolcu yok, kameraları inceledik" uyarısında bulundu.

Testi reddeden Bayraktar, "Yandaki yolcuya alkolmetre üfletmek sizce doğru mudur? Kamera kayıtlarına bakalım. Benim aracımın sağ ön koltuğundan inip yürüyen insan var mı, bunu test edelim. Aracın yanından yürüyen insan varsa siz benim yolcu olduğumu kabul edecek misiniz? Kameraları açıp, izleyelim; arkadaşım indi, gitti. Ben sürücü olmadığım için alkolmetreye üflemeyi reddediyorum" dedi.

Ehliyetine daha önce de alkollü olarak araç kullandığı için el koyulduğu belirlenen Ergin Bayraktar, polis merkezine götürüldü. Bu sırada aracın sürücü koltuğunun alt kısmında içki kutusu görüldü. Soruşturma sürüyor.

Ben değilim dedi, kameralar ele verdi! Meğer bu ilk değilmiş! - Resim : 3