Zam iptal edilmişti! Benzin fiyatları sil baştan

Benzin zamlarına son olarak iptal kararı çıkmıştı. Karar değişti. Yurt dışı petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve doların kurundaki yukarı yönlü hareket pompaya yansıyacak. İşte benzin ve motorinde son durum....

Zam iptal edilmişti! Benzin fiyatları sil baştan

İptal edilen benzin zammı yarından itibaren geçerli olacak. Petrol fiyatları ve dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlilik pompaya yansıyacak. Depolarınızı bu geceden itibaren doldurun. İşte İstanbul, Ankara, İzmir'de akaryakıt fiyatları...

YARIN BENZİNE ZAM GELİYOR

TGRT habere göre; ABD Başkanı Joe Biden’ın Amerikan halkı için iyi bir haber diyerek duyurduğu borç tavan limiti anlaşması tüm dünyada emtia fiyatlarını ve borsaları etkiledi. Petrol fiyatları da bir süredir ABD ekonomisindeki gelişmelerle yukarı yönlü olarak ilerdi. Yurt içinde döviz kurlarındaki hareketlilik de akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Cumartesi günü iptal edilen akaryakıt zammı yarın geliyor.

BORÇ KRİZİ AŞILDI

Brent petrol fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de borç limiti krizine ilişkin Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler'in prensipte anlaşması etkili oldu. ABD Başkanı Joe Biden, anlaşmanın Amerikan halkı için iyi bir haber olduğuna dikkati çekerek, "Çünkü feci bir temerrüde, ekonomik resesyona, emeklilik hesaplarının mahvolmasına ve milyonlarca işin kaybedilmesine yol açabilecek bir durumu önlüyor." değerlendirmesini yaptı.

ARTIŞ KISITLI OLACAK

ABD basınında yer alan haberlere göre, Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında uzun süren müzakerelerin ardından sağlanan anlaşma kapsamında borç limitinin 2 yıllığına artırılması öngörülüyor.  Öte yandan uzmanlar, borç anlaşmasından kaynaklanan petrol fiyatlarındaki artışın kısa ömürlü olacağını çünkü ABD Merkez Bankasının (Fed) haziranda faiz oranlarını artırma ihtimalinin yüksek olduğunu tahmin ediyor. Arz tarafında, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden ABD'deki petrol üretimi büyümesinin yavaşlayabileceği hesaplanıyor.

 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 20,52 TL
Motorin fiyatı: 19,34 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 20,58 TL
Motorin fiyatı: 19,39 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 20,94 TL
Motorin fiyatı: 19,75 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 20,93 TL
Motorin fiyatı: 19,83 TL