Berat Kandili ne zaman 2022? Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili'nde ne oldu?

Berat Kandili İslam alemi için büyük bir anlam ve öneme sahip. Müslümanlar Berat Kandili ne zaman 2022? gibi aramalar yapıyor. Şaban ayının 14. gecesini 15. gecesine bağlayan gece olan Berat Kandili hangi gün olduğu merak konusu oldu. Peki, Berat Kandili'nde ne oldu?

Berat Kandili ne zaman 2022? Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili'nde ne oldu?

İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği Berat Kandili gecesi için geri sayım başladı. Müslümanların ibadet ve dualarla manevi huzur bulduğu Berat Kandili'nin 2022 yılı içerisinde  ne zaman olduğu ve hangi güne denk geldiği merak konusu oldu. Peki, Şaban ayının 15. gecesinde idrak edilecek olan Berat Berat Kandili ne zaman? 2022 Diyanet Dini Takvimi'nde bu özel günün hangi güne denk geldiğini araştıranlar Berat Kandili hangi gün? sorusuna yanıt arıyor. Mübarek üç aylardan Şaban ayı içerisinde kutlanacak olan Berat Kandili'nde ne oldu? İşte, Berat Kandili 2022 tarihi ve merak edilen tüm detaylar...

Berat Kandili ne zaman 2022? Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili'nde ne oldu? - Resim : 1

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Mübarek üç aylardan olan Şaban ayının içinde bulunduğumuz şu günlerde Berat Kandili için geri sayım başladı. Hz. Muhammed Mustafa'nın Şaban ayı ve Berat Kandili'ne ayrı bir önem verdiği bilinmekte. İslam alemi tarafından her sene ibadet ve dua ederek geçirilen Berat Kandili, bu sene Şaban ayının 15. gecesi yani 17 Mart 2022 tarihine denk geliyor. Berat, temize çıkma anlamına geliyor ve Müslümanlar günahlarından arınmak için bu özel günde bolca dua ediyor, ibadet yapıyor, Kur'an-ı Kerim okuyor.

Berat Kandili ne zaman 2022? Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili'nde ne oldu? - Resim : 2

BERAT KANDİLİ'NDE NE OLDU?

Berat Kandili'nin anlam ve önemine geldiğimizde ise Berat kelimesi az önce de bahsettiğimiz gibi "temize çıkmak" anlamına gelir. Günahlardan arınmak, sıkıntılardan kurtulmak ve aydınlanmak için ibadetlerin yapıldığı Berat Kandili gecesi İslam alemi tarafından her sene kutlanır. 

Berat Kandili ne zaman 2022? Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili'nde ne oldu? - Resim : 3

''Leyle-i beraa'', ''leyle-i rahmet'', 'leyle-i mübareke'' ve ''leyle-i sakk'' olarak Berat Kandili'nin dört ismi vardır. Müslümanlar için Berat Kandili ve gecesi günahlardan arınma ve temize çıkma anlamının yanı sıra, o gece Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirilmesi açısından da büyük önem taşımaktadır.

Berat Kandili ne zaman 2022? Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili'nde ne oldu? - Resim : 4

Hazreti Peygamber'in, Berat Kandili hakkında şöyle buyurduğu biliniyor:

"Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."