Beşiktaş kendi evinde berabere kaldı

Beşiktaş, Süper Lig'in 35. hafta mücadelesinde MKE Ankaragücü ile karşılaştı.

Beşiktaş kendi evinde berabere kaldı

Süper Lig'in 35. haftasında Beşiktaş kendi evinde MKE Ankaragücü'nü ağırladı.

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, 4. dakikada penaltı kazandı. 17 hafta sonra penaltı kazanan siyah beyazlılarda Kevin N'Koudou bu fırsatı değerlendiremedi.

İlk yarının son dakikalarında ise MKE Ankaragücü forması giyen Ante Kulusic topu kendi kalesine gönderdi ve ilk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Ankaragücü forması giyen Ante Kulusic ikinci yarıda da kendi kalesine bir gol attı. Böylece Beşiktaş maçın 52. dakikasında skoru 2-0'a getirmiş oldu. 

Maçın 65. dakikasında penaltı kazanan Ankaragücü Paintsil'in golüyle skoru 2-1'e taşıdı. Maçın son saniyelerinde bir penaltı daha kazanan Ankaragücü skoru beraberliğe taşıdı. Maçta başka gol olmayınca Beşiktaş ve Ankaragücü 2-2'lik skorla 1'er puan aldı.

19 yıl sonra puan kaybetti

17 Şubat 2002 tarihinde İnönü Stadı’nda Ersun Yanal yönetiminde Augustine ve Özgür Yıldırım’ın golleriyle 2-1 kazanan Ankaragücü, bu tarihten sonra İstanbul’da Beşiktaş ile oynadığı 12 lig ve 2 Türkiye Kupası maçından da mağlubiyetle ayrılmıştı. 14 maçta da rakibini yenmeyi başaran Beşiktaş, 19 yıl sonra Ankaragücü’ne sahasında puan kaptırdı.