Sergen Yalçın Sporting Lizbon maçı öncesi müjdeyi verdi!

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ve Welinton, Sporting Lizbon maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın Sporting Lizbon maçı öncesi müjdeyi verdi!

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ve Welinton, Sporting maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında merak edilenleri yanıtladı. 

Sergen Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde:

"Şampiyonlar Ligi kolay değil"

"Kendi oyunumuzdan ödün vermemeye çalışıyoruz. Dortmund maçında hücum oynayan, riskleri de alan bir Beşiktaş vardı. Yarın da isteğimiz bunu görmek. İyi oynayan, mücadele eden ve 3 puanı alan Beşiktaş'ı görmek istiyoruz. Ama Şampiyonlar Ligi kolay değil."

"Sakatlıklar ritmimiz fazlasıyla bozdu"

"Bu sezon yaşadığımız sorunlar, beklediğimiz sorunlar değildi. Özellikle gelen sakatlıklar ritmimizi fazlasıyla bozdu.''

"Sakatlıktan dönüşle, oyuncuların maç kondisyonunu yakalaması aynı şey değil. Bu biraz süre alıyor. O yüzden bazı oyuncularla ilgili problem yaşıyoruz. Tek isteğim; oyuncularımızın hepsinin sağlıklı dönmesi ve tekrar iyi seviyemizi yakalamak."

"Yarın N'Sakala oynayacak"

"N'Sakala'nın bölgesi en rahat olduğumuz bölge. Türkiye'de mecburen yerli oyuncu tercih etmek zorundayız ama yarın N'Sakala oynayacak. Pjanic'i de kullanacağız. Umarım tekrar bir sakatlık yaşanmaz."

"Kalede Ersin oynayacak"

"İki potansiyelli kalecimiz var. Son maçta Ersin, milli takımdan yeni gelmişti, o yüzden Mert'i kullandık. Yenilen golleri hep kalecilere bağlıyoruz ama bu, doğru bir mantık değil. Kaleciler her zaman gol yer, iyiler basit goller de yer. Yarın Ersin oynayacak."

"Atiba, N'Koudou ve Mehmet Topal..."

"Atiba, Başakşehir maçından önce ısındığı sırada topa vururken ayağını yere vurmuş. Kullanmayabilirdik de ama oynamak istedi, sonra çıktı. Bir dahaki milli araya kadar olmayacak gibi. N'Koudou ve Mehmet Topal önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacak."

"Kafamızda herhangi bir hedef yok"

"Yarın kazanmak istiyoruz. Kafamızda herhangi bir hedef yok, sadece yarınki maçı kazanmak istiyoruz. Taraftarımızın da desteğiyle inşallah güzel bir skorla sahadan ayrılırız."

"Yarın Alex ile başlayacağız"

"Yarın maça Alex Teixeira ile başlayacağız. İlk 2 şansımız olabilir mi çok düşünmüyoruz. Tek konsantre olduğumuz konu yarınki maçı kazanmak."

"Hoca tesiste duruyor mu diye sordular"

"Geçen sezon sokağa çıkma yasağında bile kamp yaptık. Ama oyuncularımız, aileleriyle vakit geçirsin, dinlensin istiyoruz. Yapmıyorsak tek sebebi bu. Bu tür konular sadece bizim ülkemizde gündem oluyor herhalde. Geçen sene de hoca tesiste duruyor mu diye sordular."

"Şampiyonlar Ligi istatistiklerine yaklaşmak zorundayız"

"Şampiyonlar Ligi istatistiklerine yaklaşmak zorundayız. Türkiye'deki istatistiklerde kalırsak Avrupa'da pek şansımız olmaz. İki lig arasındaki sorunu, oynadığımız maçlarda yaşıyoruz. Dortmund maçında bile çok mücadele ettik ama yine de yakalayamadık o seviyeyi."

Welinton ise şunları kaydetti:

Welinton: İyi oynayıp kazanmak istiyoruz

"Sakatlık yaşadım, işimin bir parçası, olabilecek bir durum ama atlattım. Geçen seneden çok arkadaş var aramızda, geçen sene defans olarak iyiydik. Nasıl geçen sene iyi defans yaptıysak, sezon başında yaptıysak, iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz."

''İki tane güçlü, büyük takıma karşı tempolu maçlar oynadık. Yarın iyi oynayıp kazanmak istiyoruz.''