Beştepe’ye yakın olan isim kim?

Turan, CHP’li önemli bir ismin, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gizli bir görüşme yaptığını yazdı. Neresinden bakarsanız bakın tartışmaya açık bir iddia. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iddiaların gerçek dışı olduğunu açıklarken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Rahmi Turan’ın yazısını doğruladı.

Bakın ne dedi Kılıçdaroğlu: “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur. CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var mantık var, başka işin gücün mü yok. Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum”.

Kılıçdaroğlu’nun partisini dağıtma konusundaki iddialarını bilemem. Ancak şu çok net Kılıçdaroğlu, böyle bir görüşme olduğunu doğruluyor. Görüşen ismin kim olduğuna gelecek olursak. Bence Kılıçdaroğlu bu ismi bilmiyor.

Neden mi?

O kadar çok isim varki CHP’nin içinde ve dışında. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun, başkalarına çamur atmak yerine kendi partisi ve partililerine sahip çıkması gerekiyor.

Bu madalyonun bir yüzü! Bir diğer yüzü var! Kimse bunu tartışmıyor.

Rahmi Turan’a bu bilgiyi veren ismi kimse sorgulamıyor. Turan yasal ve doğal hakkı olarak bu ismi vermiyor.

Peki, bu isim kim olabilir?

Turan’a göre Beştepe’ye yakın bir isim. Bu ismin içeriden biri olmaması muhtemel. Ancak, bilgiyi veren ismin verdiği ayrıntılar, Beştepe’nin dışından biri olsa bile, ayrıntıları içeriden aldığını gösteriyor. Yoksa Beştepe’ye görüşmeye giden ismin plaka değiştirdiğini bilemez.

Beştepe’nin de bunu sorgulaması gerekmiyor mu?

**************************************************

FETÖ mü dedi, hemen atın!

“MHP’yi ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nü tebrik ediyorum. Maalesef benim partim teslim oldu ama MHP ve Fenerbahçe, FETÖ terör örgütüne teslim olmadı. Eğer dik durabilseydik 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı”.

Bu sözleri etti CHP’nin eski genel başkan yardımcısı Yılmaz Ateş ve bu sözler nedeniyle partisinden ihraç edildi. Bu ilk örnek değil. Daha önce de buna benzer vakalar yaşandı CHP’de. Birgül Ayman Güler ve Emine Ülker Tarhan örneklerinde olduğu gibi. CHP’de, partinin FETÖ ile ilişkisine değinen kim varsa ya istifa ediyor ya gönderiliyor.