Beykent Üniversitesi tarafından geliştirdi: Robot Hemşire

Beyken Üniversitesi akademisyenleri ile SETINT AI ile ortak yürütülen çalışmalarla geliştirilen 'Yoğun Bakım Yapay Zeka Robot Hemşire', hastaların ilaç ve yemeklerini dağıtabiliyor, yaşam bulguları ile değerlendirme skalalarını ölçüp tahminde bulunabiliyor.

Beykent Üniversitesi tarafından geliştirdi: Robot Hemşire

Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Hamiyet Kızıl ile Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Atınç Yılmaz, SETINT AI ile ortak çalışma sonucu Türkiye'nin ilk yerli ve milli “Yoğun Bakım Yapay Zekâ Robot Hemşire”sini geliştirdi.

Ölçüyor, tahmin ediyor, dağıtım yapıyor

SETINT AI firması ile oluşturulan işbirliği sonucu gelinen noktada, “SETINT” adı verilen yapay zekâya sahip robot hemşireler, yaşam bulguları ile yoğun bakımlarda kullanılan değerlendirme skalalarının ölçümünü yapıp ileriye yönelik tahminlerde bulunuyor ve bu doğrultuda ilaç ya da yemek dağıtımı da yapabiliyor.
SETINT Robot Hemşire, hemşirelerin bağımlı ve yarı bağımlı rolleri çerçevesinde yaptıkları görevleri yerine getirerek, hemşirelere ciddi zaman kazandırıyor. Bu sayede, hemşireliğin odağı olan “bakım” için daha fazla zaman ayrılması da sağlanarak, hastanın bakım kalitesinin de artması öngörülüyor.

Tam not aldı

Son olarak, SETINT AI tarafından gerçekleştirilen “Sağlıkta Yapay Zeka Sistemleri Webinarı”nda lansmanı yapılan “SETINT - Yoğun bakım Yapay Zeka Robot Hemşire”, Türkiye’nin dört bir yanından webinara katılan sağlık otoritelerinden tam not aldı.