Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız: Sanat sevgisini göstermek isteyenler için büyük bir fırsat

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, tv100 Muhabiri Gülay Alaca'nın sorularını yanıtladı.

"Bu fikir nereden çıktı?"

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız "Kültür Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve bizler Beyoğlu'nun kültür sanat dinamiğinin farkındaydık. 2020 İstiklal vizyonumuzu açıklarken Beyoğlu'nun kültür noktalarını, müzik duraklarını etkinleştirmek gibi bir idealimiz vardı ve Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmeler, Bakanlığımızın bu konudaki yoğun çalışmaları neticesinde bunun planlamasını yaptık. Pandemi döneminde gerçekleştirme imkanımız olmadı. Pandemiden sonra büyük bir talep oluştu. Pandemi döneminde dahi kültür sanat Beyoğlu'nda eksik kalmasın diye kısıtlı imkanlarla etkinliklerimizi yapmaya çalıştık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' anlayışıyla sanatı ve kültürü hep burada devam ettirmek istedik".

"Buraya gelen gençler nelerden faydanalanacak?"

"Kültür Yolu'nda bütün sanatlar var. Dünyanın tanıdığı bildiği yerli, yabancı bütün sanatçılar burada. Geleneksel, modern sanatlar bu festival kapsamında var. Müzik, tiyatro, sinema, opera, bale ve söyleşiler gibi birçok etkinlik var. Gençlerimiz İstanbul'un her yanından buraya akın ediyor. Ben de gençlerle buluşmayı büyük bir sorumluluk kabul ediyorum ve her akşam onlarla buluşuyorum. Biz bu toprakların çocuklarıyız, sanat önyargıyı kabul etmiyor. Önyargı olduğu zaman sanat ve sanatçı bundan zarar görüyor. Kendi sanat sevgisini göstermek için Beyoğlu Kültür Yolu Festivali büyük bir fırsat".

"İkinci festival ne zaman olacak?"

"Geçen yıl Ekim ayında yapmıştık bu yıl Mayıs ayının sonu itibari ile başladı 12 Haziran'da sona erecek. Önümüzdeki sonbaharda yine Ekim aylarında tam planlaması yapılacak, Ekim sonu Kasım başı olmak üzere yine 15 günlük dolu dolu, geçen yıla göre bir derece daha üzerine koyup en iyisini yapma gayretindeyiz. Beyoğlu'na kültür festivali yakıştı, herkesi bekliyorum"