Biden'den tarihi gaf!

Biden, görevinin 65. gününde ilk resmi basın toplantısını Beyaz Saray'da düzenledi. Konuşmasında yine bir gafa imza atan ABD lideri sosyal medyada çok konuşuldu.

Biden'den tarihi gaf!

Biden, ilk resmi basın toplantısında yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ekonomik etkileri konusunda da çözümler üzerinde çalıştıklarını ve 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi kapsamında 100 milyondan fazla kişiye 1400'er dolarlık çek gönderdiklerini belirtti. Biden, yakın zamanda milyonlarca kişiye daha bu çeklerin ulaşacağını belirtti.

Biden, ABD'lilerin birçoğunun ekonomik zorluk içinde olduğunun altını çizerek, "Amerikan halkına şunu söyleyebilirim ki yardım geldi, umut da yolda." diye konuştu.

Kovid-19 dışında göçmenlik, silah kontrolü, oy hakkı gibi sorunların da masada beklediğinin anımsatılması üzerine Biden, "Ben bu görevde halkta bölünme oluşturma için değil, problemleri çözmek için geldim." dedi.

Trump'ı eleştirdi

Her yıl mart ayında sınırda göçmen hareketliliği olduğunu savunan Biden, "Trump döneminde göçmenlik sistemi dağıtılmıştı, biz şimdi yeniden inşa etmeye çalışıyoruz." diyerek eski Başkan Donald Trump'a yüklendi.

Göçmen politikası için geri adım yok

Meksika'nın ABD'den geri çevrilen göçmenleri almak istemediğini belirten Biden, "Meksika ile iletişim halindeyiz. Bütün göçmenler ülkelerine geri dönmeli." mesajını verdi.

78 yaşındaki Joe Biden'ın, toplantıda "120 yıl önce Senatoya girdiğimde" şeklinde bir cümle kurması ise sosyal medyada gündem oldu. Biden'ın bu gafı kısa sürece Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi.

Biden daha önceki açıklamalarında da kendisini gaf makinesi olarak tanımlamıştı. Biden, "Ben gaf makinesiyim. Ama bu doğruyu söyleyemeyen insanlarla kıyasladığımızda ne kadar muhteşem şey" ifadelerini kullanmıştı.