Ünlü Rus müzisyen Oleg Emirov, ölümü ile sanat dünyasını yasa boğdu

Ünlü Rus ozanı ve gazeteci Sergei Krylov'un ölümünün ardından Rusya, bugün de dünyaca ünlü besteci Oleg Emirov'u kaybetti. "Splin" ve "Kolibri" gruplarının müzisyeni Oleg Emirov 51 yaşındaydı. Oleg Emirov uzun zamandır kalp rahatsızlığı çekiyordu.

Ünlü Rus müzisyen Oleg Emirov, ölümü ile sanat dünyasını yasa boğdu

Rus besteci Oleg Emirov'un ölümünü ünlü "Kolibri" grubunun basın servisi doğruladı. 

Grubun yayınladığ mesajda "Büyük bir acımız var. Sevgili dostumuz Oleg Emirov bu gece öldü. Nadir ve büyük bir armağana sahip, en üst düzeyde kültüre sahip bir müzisyen, bilge bir arkadaş, güvenilir bir yoldaş" denildi. 

Çok izlenen programların müziklerini de yapmıştı

Oleg Emirov, 8 Eylül 1971'de Leningrad'da doğdu. 1988'de Rimsky-Korsakov Leningrad Konservatuarı'ndaki müzik okulundan mezun oldu. 1999 yılında NTV kanalında aranjör ve ses yapımcısı oldu. Besteci, "The Namedni", "Program Maximum", "Big Brother" gibi onlarca program için müzik yazdı. Ayrıca birçok Rus ve Ukrayna TV kanalı için ses tasarımı yaptı.

Ayrıca Emirov, "Spleen", "Above Autumn" ve "Live Journal" Tequilajazzz ve diğerleri grubunun "Rezonans. Bölüm 1" gibi albümlerin oluşturulmasında yer aldı.

Rus halkı 30 Kasım'da kaybettikleri ozan ve gazeteci Sergei Krylov ölümü nedeni ile de büyük hüzün yaşamıştı. Kaynak: ren.tv